Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Mercedes houdt eventueel vertrek voormalig motorbaas naar Red Bull niet tegen

Mercedes-teambaas Toto Wolff zegt er vrede mee te hebben als voormalig motoringenieur Andy Cowell besluit naar Red Bull te gaan. Het Oostenrijkse team speelt met het idee om de motor van Honda over te nemen en hoewel ze er zelf nog niks over los hebben gelaten, kan Cowell een interessante kandidaat zijn om het 'eigen' motorproject te leiden.

coronatest Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Red Bull moet uiterlijk in het voorjaar van 2021 beslissen wat het gaat doen op motorgebied als Honda de sport verlaat. De meest voor de hand liggende keuze is een terugkeer naar Renault-motoren of de krachtbron van Honda overkopen met alle techniek om zo de motor in eigen huis in elkaar te zetten en te onderhouden. Het meest ideaal was het voor Red Bull echter geweest als Honda in de sport actief was gebleven. Ook de teambaas van Mercedes Toto Wolff vindt het jammer dat een team als Honda uit de sport stapt.

"Ik vond het erg jammer. Honda hoort in de Formule 1. Ze zijn al lang actief als motorleverancier en hebben ook een team gehad", zegt Wolff in de podcast Beyond the Grid. "De samenwerking tussen hen en Red Bull was goed en zij moeten nu op zoek naar een nieuwe motorleverancier. Dat ze eruit stappen, is echter niet onverwacht. Het gaat allemaal om investeren. Wat je erin stopt, moet je eruit halen. En als dat niet lukt, kan ik me voorstellen dat je gaat zoeken naar het juiste moment om uit de sport te stappen. In Japan zal men tot de conclusie gekomen zijn dat ze er niet genoeg uit konden halen."

Mocht Red Bull ervoor kiezen om de Honda-motor over te nemen en onder een andere naam te gebruiken, moet het wel kennis in huis halen om de krachtbron op niveau te houden. Het zou dan niet gek zijn als de Oostenrijkers daarvoor bij Andy Cowell aankloppen. De voormalige motorbaas van Mercedes is namelijk niet meer verbonden aan het merk of een team en mag dus aan het werk waar hij maar wil.

Dat kan heel interessant zijn voor Red Bull, en Mercedes-teambaas Toto Wolff zou de overstap naar eigen zeggen kunnen accepteren. "Ik respecteer altijd iemands individuele beslissing. Andy verliet Mercedes, omdat hij het gevoel had klaar te zijn in de Formule 1. Hij zei dat hij zin had om iets te doen waar de wereld beter van wordt met behulp van techniek. Als dat verandert, heb ik daar respect voor, want iedereen moet gelukkig kunnen zijn."

Behoudt Albon zijn Red Bull-stoeltje? Dit en nog veel meer andere onderwerpen worden uitvoerig besproken in de nieuwste RN365-podcast, die hieronder te beluisteren is. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen blikken ook vooruit op de Grand Prix van Portugal.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

8 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt