Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voormalig Red Bull-coureur: "Ik voelde haat toen ik de Formule 1 verliet"

Voormalig Toro Rosso-coureur Jaime Alguersuari blikt met weinig warme gevoelens terug op zijn kortstondige Formule 1-avontuur. De Spanjaard werd eind 2011 de wacht aangezegd door Red Bull.

Het debuut van Jaime Alguersuari kwam vrij onverwacht. Halverwege 2009 mocht hij de tegenvallende Sebastien Bourdais vervangen bij Toro Rosso. Volgens de nu 28-jarige Spanjaard ging het daar al mis.

"Als je niet helemaal klaar bent voor de Formule 1, ben je in de kapitalistische wereld die de Formule 1 is niet meer dan een marionet. Anderen trekken aan de touwjes, je leeft als het waren een leugen", aldus de voormalig Red Bull-pupil in gesprek met het Spaanse Ara . Alguersuari mocht zichzelf tweeënhalf jaar Formule 1-coureur noemen, voordat hij door Red Bull de laan uit werd gestuurd. Hij koesterde toen wrok tegen Helmut Marko en consorten, maar daar is anno 2019 geen sprake meer van. "Het is natuurlijk makkelijk om Red Bull als de vijand weg te zetten, maar inmiddels weet ik beter. Het team heeft me uiteindelijk wel de kans gegeven om te debuteren in de sport en me betaald om te doen wat ik het liefste doe. Daar moet ik het team gewoon dankbaar voor zijn." Tegenwoordig is Alguersuari niet meer actief als autocoureur. Hij verdient zijn geld als fulltime DJ.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'