Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Michael Schumacher

Voormalig Schumacher-manager walgt van uitspraken Ecclestone

Inmiddels is hij 88 jaar oud, maar nog altijd krijgt voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone het met enige regelmaat voor elkaar om iemand het bloed onder de nagels vandaan te halen. Ditmaal is de voormalig manager van Michael Schumacher nijdig. Willi Weber, de man die de belangen van de recordkampioen lange tijd behartigde, walgt van enkele uitspraken die Ecclestone deed.

Michael Schumacher
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

De hoogbejaarde Brit, die begin 2017 zijn positie in de sport verloor aan Chase Carey vanwege de overname van de Formule 1 door Liberty Media, sprak zich uit over memorabele Schumacher-momenten uit het verleden. Ecclestone meende dat de Formule 1 baat had bij enkele van Schumachers uitspattingen, maar vond tevens dat het soms niet zo ver had hoeven gaan.

Ecclestone doelt daarmee op de escapades die plaatsvonden in de seizoensfinales van 1994 en 1997. Schumacher probeerde in het eerstgenoemde jaar kampioenschapsrivaal Damon Hill van de baan te rijden, in het tweede geval beukte hij zijn Ferrari tegen de wagen van directe concurrent Jacques Villeneuve aan. In 1994 kwam de Duitser ermee weg, in 1997 niet. Ook verwees Ecclestone naar het akkefietje in Monaco (2006), waar Schumacher om zijn tegenstanders te blokkeren zijn wagen midden op de baan parkeerde.

Tegen Motorsport-Total zegt Weber: "Michael heeft altijd op de limiet gereden en is daar soms overheen gegaan. Anders kan je immers ook niet zevenmaal wereldkampioen worden. Daar heeft de Formule 1 garen bij gesponnen. De sport was razend populair op het moment dat Michael op zijn best was, daar hebben ze ontzettend van geprofiteerd. Dit soort uitspraken had ik niet van Ecclestone verwacht."

Eerder was Weber nogal uit zijn slof geschoten bij de Duitse krant Express. "Dat wat Ecclestone roept is klinkklare onzin", sprak de voormalig manager. "De Formule 1 heeft jaren haar zakken gevuld dankzij het succes en de aandacht rond Michael. Zonder hem was de sport waarschijnlijk niet geweest waar het nu is. Belachelijke uitspraken van Ecclestone, als je het mij vraagt."

Weber behartigde de belangen van Schumacher vanaf zijn beginjaren in de autosport tot de comeback bij Mercedes (2010). Vanaf dat moment werd Schumachers persdame Sabine Kehm naar voren geschoven als manager.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"