Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Spectaculaire F1-rentree van Vettel mogelijk? "Hebben allemaal die drive in zich"

Sebastian Vettel die terugkeert in de Formule 1? Het is een droom van veel F1-fans en sinds de vroeg aangekondigde overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari zingt de naam van Vettel ook volop rond in het geruchtencircuit. Gaan we de viervoudig wereldkampioen echt terug zien in de Formule 1?

Sebastian Vettel
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Even was Sebastian Vettel vorige week terug in een racewagen. Het was dan wel geen Formule 1 wagen, maar een Porsche 963 Hypercar, maar toch. Vettel die in een racewagen stapt is nieuws en als hij dan ook nog eens toegeeft te flirten met de gedachte om terug te keren in de autosport, dan is dat wereldnieuws,

Zeker nu de helft van de Formule 1-grid nog geen contract heeft voor 2025, liggen er veel opties op tafel, ook voor Vettel. De Duitser ging eind 2022 met racepensioen, nadat hij na succesvolle periodes bij Red Bull (vier wereldtitels) en Ferrari (dertien GP-zeges) twee mindere jaren kende bij Aston Martin.

In die laatste twee jaren was Bernie Collins het strategische kopstuk bij Aston Martin, inmiddels werkt zij bij Sky Sports. Collins denkt dat een terugkeer van Vettel in de Formule 1 zeker mogelijk is. "Ik denk het wel", vertelt Collins in The Fast and The Curious-podcast op de vraag of Vettel uit zijn pensioen zou kunnen worden gehaald.

"Ik denk dat die coureurs allemaal die drive in zich hebben. Allemaal hebben ze dit de afgelopen x-aantal jaren gedaan. Niet alleen in hun F1-carrière, maar ook in het karten en in de juniorklasses. Ze doen het racen al zo lang", ziet Collins.

"Sebastian is minder lang geleden dan ik uit de Formule 1 gestapt. Tenzij je heel snel die leegte opvult, stel ik me voor dat het altijd een beetje blijft trekken, dat racen. Als ik naar mezelf kijk, en iemand zou zeggen 'je kunt terugkeren aan de pitmuur voor de strategie en nog een race doen', dan zou ik dat waarschijnlijk wel doen. Dat geldt dus voor mij, iemand die acht jaar als strateeg heeft gewerkt. Dus al iemand tegen hem zou zeggen 'je kunt een jaar lang in deze redelijk snelle wagen rijden', dan zal hij daar wel oren naar hebben."

"Ik denk dat hij die laatste twee jaar helaas racete in een Aston Martin. De auto presteerde niet zoals verwacht. Daarna probeerde hij prioriteit te geven aan zijn privéleven, zijn kinderen, dat soort zaken. Heel belangrijk. Dus ik denk dat als je dan de kans krijgt om in een auto te stappen waarvan je weet dat hij goed zal presteren...", sluit Collins haar verwachting af dat Vettel wel open zou staan voor een rentree in de Formule 1.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst