Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voormalig teamgenoot van 'politicus' Alonso: "De sterkste teamgenoot die ik ooit heb gehad"

Giancarlo Fisichella was onlangs te gast in Formule 1-podcast 'F1 Beyond the Grid.' Presentator Tom Clarkson vroeg de Italiaan op welk vlak Fernando Alonso uitblonk ten opzichte van Fisichella's andere teamgenoten én in hoeverre politieke spelletjes de verhoudingen binnen het team verdeelden. De drievoudig Grand Prix-winnaar gaf antwoord.

"Fernando Alonso is de sterkste teamgenoot die ik ooit heb gehad", vertelt Fisichella. "Hij was enorm goed in alle omstandigheden. Rijden met weinig grip, veel grip, of op regenbanden, voor hem maakte het niet uit. Hij was met name in de race erg consistent en enorm gefocust. Hij maakte nauwelijks fouten en was goed in de communicatie. Alhoewel daar soms ook een stukje politiek bij kwam kijken."

Alonso's politieke invloed

Clarkson vraagt door op de uitspraken van 'Fisi': "Wanneer je zegt dat hij politiek ingesteld was, wat bedoel je daarmee? Dat hij probeerde een betere strategie of beter materiaal te krijgen van het team?" "Fernando's invloed binnen het team was erg sterk. Onze teambaas van destijds - Flavio Briatore - was tevens Fernando's manager. Daarnaast was Telefonica onze hoofdsponsor en Telefonica is een Spaans bedrijf", aldus Fisichella. "Denk je dat Fernando werd voorgetrokken binnen het team, gezien je uitspraken van zojuist?", vraagt Clarkson, waarop Fisichella een politiek correct antwoord geeft: "Op het moment dat je niet meer kunt vechten voor het kampioenschap, moet je het maximale geven voor het team en je teamgenoot."

"We dreven elkaar tot het uiterste"

Op Clarksons vraag aan Fisichella of de Italiaan een goede relatie had met Alonso, antwoordt hij: "We werkten erg goed samen. We deelden data met elkaar en analyseerden samen problemen aan de auto. Dat was tof. Daarnaast speelden we soms kaartspellen met Flavio Briatore en onze fysiotherapeut voorafgaand aan de race. Fisichella sluit af: "We werkten goed samen en hadden een goede relatie." Ook op de baan was dat het geval. Ik vond het waardevol om een sterke teamgenoot als Fernando te hebben. We waren elkaars referentiepunt op het gebied van rondetijden. We dreven elkaar tot het uiterste."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje