Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Voormalig vicepresident Mercedes prijst Verstappen de hemel in

Het winnen van het coureurskampioenschap door Max Verstappen viel niet bij iedereen even lekker. Norbert Haug, voormalig vicepresident van de sporttak van Mercedes, en ex F1-coureur Gerhard Berger hebben echter alleen maar lovende woorden voor de Nederlander.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Nadat Max Verstappen het Formule 1-wereldkampioenschap van 2021 won, was het lang stil binnen het kamp van Mercedes. Uiteindelijk kwamen er publieke felicitaties van onder andere Toto Wolff, maar de Duitse renstal uitte veel onvrede over de uitkomst van het WK van 2021. Toch zijn er een aantal Mercedes-prominenten die Verstappen de hemel in prijzen.

Een daarvan is Norbert Haug, voormalig sportief directeur van Mercedes-Benz. "Een ding is zeker: Max Verstappen is heel, heel speciaal", zegt hij in gesprek met ServusTV. "Hij maakt ongelooflijke acties die vaak erg goed uitpakken. Het gaat maar heel zelden fout en zijn foutmarge is enorm verminderd. Verstappen is echt speciaal, dat moet je gewoon toegeven."

Gerhard Berger, voormalig F1-coureur voor onder meer Ferrari en McLaren, is het eens met de woorden van Haug. "Kort gezegd wordt hij meermaals wereldkampioen", voorspelt de Oostenrijker, die wel nog wat groei bij Verstappen ziet. "Hij moet nog een beetje versnellen in het opwerken in de raceklasse, maar als we naar het pure talent kijken, dan is hij een uitzonderlijke coureur."

Verstappens talent al vroeg merkbaar

Berger zag jaren geleden al dat Verstappen een groot talent is binnen de autosport. "Dat zag je al in de Formule 3 en zelfs bij het karten. Die gast kan het." Dat Verstappen zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton kon verslaan in 2021, zegt volgens de oud F1-coureur genoeg. "We praten over de persoon die op weg was om de meest succesvolle coureur aller tijden te worden."

"Daarom is deze uitkomst ook heel interessant", vindt Berger, doelend op volgend jaar. "Hij moet het dan weer gaan proberen. Als je het zo bekijkt, dan wordt volgend jaar wederom een spannend Formule 1-seizoen."

19 reacties

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche