Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voorspelling GP Japan: Max Verstappen op podiumkoers

Voor veel fans was het vanmorgen schrikken tijdens de kwalificatie. Het bekend gat van een seconde was weer terug en Red Bull kon niet mee in het geweld van Mercedes en Ferrari. Max Verstappen start morgen als vierde in Japan. Wat kunnen we van de race verwachten?

Lewis Hamilton is dit hele weekend al de dominante factor. De wijze waarop hij zijn pole pakte was indrukwekkend. Alleen Sebastian Vettel wist nog redelijk in de buurt te blijven met een ultieme ronde in zijn Ferrari. Het circuit van Suzuka past perfect bij de Mercedes en eerder zagen we al op Silverstone en Spa dat Mercedes haast onverslaanbaar is op dit type circuits. Sebastian Vettel is er alles aan gelegen om morgen de race te winnen. Zijn achterstand van 34 punten ten opzichte van Hamilton moet snel kleiner worden wil het kampioenschap nog spannend worden. Met nog slechts vijf races te gaan lijkt een nederlaag in Japan het einde van zijn titeldroom te betekenen. In 2016 stond Lewis Hamilton lange tijd te kijken naar bocht 1. De Brit had een plan om teamgenoot Nico Rosberg te verslaan, maar verprutste zijn start compleet. Hoe gaan de titelkandidaten om met de zenuwen? Welke risico's durven ze te nemen bij de start? Iemand die niets te verliezen heeft is Max Verstappen. Voor het eerst in races nipt geklopt door Daniel Ricciardo, maar de beide Red Bulls starten vanaf de tweede startrij. De Nederlander hoopt zijn teamgenoot met een goede start te passeren. Verstappen heeft een andere afstelling met meer vleugel dan Ricciardo. Of het de goede keuze is moet de race uitwijzen. Er wordt een droge race voorspelt waarbij de temperatuur met 27 graden aanzienlijk hoger ligt dan de afgelopen dagen. Dit is in het nadeel van Mercedes. Vaak presteren Red Bull en Ferrari beter onder warme omstandigheden. Max Verstappen rekent zichzelf niet tot de kanshebbers voor de zege. Een gat van één seconde per ronde dicht zelfs Max niet snel in de race, dan moet er heel wat gebeuren.

De Finse 'vrienden' Raikkonen en Bottas moeten door gridstraffen enkele plaatsen goed maken. Beide coureurs hebben ook weinig meer te verliezen in het kampioenschap. Bottas moet proberen om punten weg te halen bij Vettel. Ferrari kan Kimi Raikkonen gebruiken als strategische troef. Een mogelijkheid is om hem langer door te laten rijden en eventueel Hamilton te blokken tijdens de race in de periode rondom de pitstops. Max Verstappen is dit seizoen ijzersterk en reed eigenlijk nog maar zelden achter Daniel Ricciardo. Morgen wil de Nederlander zijn prachtige race in Maleisië een vervolg geven. Belangrijk is dan ook om direct bij de start Ricciardo te grazen te nemen. Komt Max klem te zitten achter zijn teamgenoot dan bestaat de grote kans dat Hamilton en Vettel uitlopen. Qua race pace was Verstappen dit weekend weer sneller dan zijn teamgenoot. Vooraan verwachten wij dat Hamilton zijn dominante optreden voort zet. Vettel finisht op een tweede positie voor Max Verstappen die dolblij is met een derde podiumplaats.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'