Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voorspelling GP Maleisië: Bezorgt Max Verstappen zichzelf een mooi cadeautje?

De voorlopig allerlaatste GP van Maleisië wordt hopelijk opnieuw een race vol met spektakel. Vorig jaar werden we wat dat betreft op onze wenken bediend. Niet alleen werd de strijd om de zege ineens na het uitvallen van Hamilton spannend, ook demonstreerden Verstappen en Ricciardo hoe leuk de Formule 1 kan zijn.

Nadat we een wanhopige Hamilton zagen uitvallen, rook Red Bull de overwinning. Het was alleen nog niet duidelijk wie van de twee met de eer ging strijken. Na een spannend gevecht waarbij de heren bochten lang zij aan zij streden, trok Ricciardo uiteindelijk aan het langste eind. Verstappen werd tweede, een plek waar hij morgen ongetwijfeld ook blij mee zal zijn! Neemt Hamilton een voorsprong op zijn vierde wereldtitel? Hamilton pakte alweer voor de vierde jaar op rij de pole in Maleisië. Hij verschafte zich daarmee een uitstekende positie voor zijn vierde overwinning na de zomerstop op rij. Met Sebastian Vettel op P20 kan de Brit goede zaken doen voor het kampioenschap. Echter, met Raikkonen naast zich en Verstappen achter hem, weet hij ook dat zijn start goed moet zijn. Hoeveel risico's durft hij te nemen in deze fase van het kampioenschap? De grote vraag is natuurlijk ook hoe snel Vettel zich een weg naar voren baant. Inhaalmogelijkheden zijn er wel degelijk in Maleisië en de Duitser zal naar voren moeten om nog zicht te houden op de titel.

Heeft Max Verstappen kans op het podium? Ja, dat heeft de Nederlander zeker. Tot nu presteerde de twintiger altijd goed op het circuit in Sepang. Uitgerekend op dit circuit scoorde hij in zijn debuutjaar zijn eerste WK-punten uit zijn Formule 1 carrière. Vorig jaar demonstreerde hij opnieuw dat het circuit hem goed ligt door als tweede te eindigen. Ook voor hem geldt, hoeveel risico's durft hij bij de start te nemen? Als hij een kans ziet om Hamilton te pakken dan gaat hij er ongetwijfeld voor. Na zeven uitvalbeurten moet het toch een keer afgelopen zijn met de hoeveelheid pech die onze landgenoot dit seizoen te verduren krijgt. Onze voorspelling 1. Lewis Hamilton 2. Max Verstappen 3. Valtteri Bottas Vergeet niet de wekker te zetten! De GP van Maleisië begint namelijk al om 9 uur! Vanaf half 9 houden we jullie via onze live-blog weer op de hoogte.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen