© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Voorspelling GP Oostenrijk: Stunt Max Verstappen opnieuw in Oostenrijk?

09 jul. 2017 12:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Vorig jaar zorgde Max Verstappen voor een daverende verrassing. Red Bull Racing was nooit hoger geëindigd dan de achtste plek op hun eigen Red Bull Ring. De vreugde om de tweede plek van Max Verstappen in Oostenrijk was dan ook enorm. Zorgt hij vanmiddag opnieuw voor deze stunt?

GP Oostenrijk moet een feestje worden voor de duizenden Nederlandse fans

De voortekenen waren gunstig. Dankzij een gridstraf voor Lewis Hamilton waren er kansen voor een plek op de eerste of de tweede startrij. Echter, in de kwalificatie liep het helaas in Q3 niet helemaal vlekkeloos voor onze landgenoot. Een zesde tijd brengt hem uiteindelijk op de vijfde startplek.

Pakt Bottas zijn tweede overwinning?

De Fin beschikt over de beste papieren, hij scoorde tenslotte zijn tweede pole en heeft daarmee een uitstekende uitgangspositie. Echter, zijn eerste pole in Bahrein verzilverde de Fin niet. Tel daar de soms wat mindere starts van Bottas bij op en dan is het maar de vraag of hij de eer voor Mercedes hoog kan houden.

Zijn teamgenoot Hamilton rijdt hoe dan ook een inhaalrace. Hij kon in de kwalificatie het tempo van Bottas en Vettel niet bijbenen en werd 'slechts' derde. Dit betekent dankzij zijn gridstraf een achtste startpositie. Hij start als enige op de supersofts waardoor zijn start ongetwijfeld wat lastiger is. Het enige voordeel is wel dat hij langer door kan rijden dan de andere heren uit de top 10. Hamilton moet in die fase dan ook flink gassen om het podium in zicht te houden.

Wat zijn de kansen voor Red Bull Racing?

De Red Bull Ring is niet het meest geschikte circuit voor Verstappen en Ricciardo. Maar, Red Bull staat erom bekend dat het toeslaat als anderen een steekje laten vallen. Dat bewees Ricciardo maar al te goed in Azerbeidsjan waar hij de race verrassend won. In Oostenrijk liggen wat dat betreft wel degelijk kansen. Vooral als de beloofde regen tijdens de race komt!

Voor Max en al zijn duizenden fans wordt het natuurlijk wel weer tijd dat hij de finishvlag ziet vallen. Het liefst natuurlijk met een podiumplaats! Ook vanaf P5 is dat zeker wel mogelijk, vooral omdat Max dit jaar al een paar keer een geweldige start heeft laten zien! Van P5 naar P2 deed hij tenslotte ook al in Canada.

Het podium

Normaal zal het tempo van Mercedes en Ferrari hoger liggen maar bij de start kan natuurlijk van alles gebeuren. Sowieso is het een lastige baan waar een uitschieter snel plaatsvindt. Laten we in ieder geval hopen op een mooie boeiende race met eindelijk weer een hoofdrol voor onze Max!

Onze voorspelling voor het podium vandaag is:

1. Sebastian Vettel

2. Valtteri Bottas

3. Max Verstappen

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen