Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Voortbestaan GP Mexico hangt aan een zijden draadje'

De Grand Prix van Mexico die in het komende Formule 1-seizoen wordt verreden, is mogelijk de laatste van een serie. De Mexicaanse overheid zou hebben besloten om geen financiële steun meer te geven aan het evenement, dat sinds haar terugkeer op de F1-kalender in 2015 te boek staat als een van de best bezochte races van het jaar.

Het doorgaans goed ingelichte medium RaceFans weet te melden dat de overheid een nieuwe koers wil varen. Eind 2018 zijn er verkiezingen gehouden in Mexico en de partij die als een blok achter het organiseren van de Grand Prix stond, heeft destijds zware verliezen geleden.

Het nieuwe bewind zou veel geld uit willen trekken om enkele projecten ter verbetering van de infrastructuur uit te voeren. Zodoende zou men na 2019 staken met het pompen van geld in de Mexicaanse Grand Prix. De Grand Prix van Mexico lag al onder de loep, omdat het over een aflopend contract beschikt. Bovendien maakt de promotor van de Grand Prix onderdeel uit van de FOPA, de belangenvereniging die eerder deze week haar onvrede jegens Liberty Media liet blijken. Overigens is er vanuit Mexicaanse hoek gereageerd op het FOPA-statement: de Latijns-Amerikanen zouden er niet mee eens zijn, zij menen juist wél goed te worden behandeld door Liberty Media. Het allereerste F1-treffen in Mexico vond plaats in 1963, waarop de wedstrijd na 1970 van de kalender werd gehaald. Tussen 1986 en 1992 keerde de koningsklasse van de autosport terug op het Autódromo Hermanos Rodríguez, om per 2015 een derde reeks te starten. Van de vier Grands Prix die in het huidige tijdperk werden gereden in Mexico, won Max Verstappen er twee. De andere twee zeges gingen naar Nico Rosberg (2015) en Lewis Hamilton (2016).

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi