Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Voorwaarden geschetst voor langer Red Bull-verblijf Perez naast Verstappen

Het contract van Sergio Perez bij Red Bull loopt na het seizoen 2024 af. Is een langer verblijf als teamgenoot van Max Verstappen mogelijk bij Red Bull voor Perez?

Perez Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Gedurende het seizoen 2024 zal er mogelijk een ware stoelendans gaan ontstaan als het gaat om zitjes voor 2025. Bij een groot aantal coureurs loopt namelijk aan het einde van dit jaar het contract af. Een hoofdrol in deze stoelendans lijkt weggelegd voor Sergio Perez. De Mexicaanse teamgenoot van Max Verstappen is in het bezit van een aflopend contract bij Red Bull. Vertrekt hij bij het team, dan kan dit een hele kettingreactie in gang zetten.

Maar zal Perez ook vertrekken, of is hij in staat om contractverlenging af te dwingen? Mika Hakkinen, tweevoudig wereldkampioen, heeft wel een vermoeden, en weet ook waar een tweede coureur aan moet voldoen. "In dit geval is Perez langzamer dan Max. Dat is zeer duidelijk. Als de langzamere teamgenoot de situatie accepteert, in staat is om duidelijk te communiceren met het team en de media, in staat is om de wagen te ontwikkelen, gemotiveerd is en binnen drie, vier tienden kan blijven van de snellere teamgenoot, dan denk ik niet dat het een slecht ding is. Het is een oké situatie", zegt Hakkinen in gesprek met Unibet.

Mexicaanse coureur belangrijk voor Red Bull

"Maar als de teamgenoot begint te klagen, het team ervan beschuldigt hem geen goede auto te geven, niet gemotiveerd is en de resultaten heel erg schommelen, is dat niet goed voor het team. Dan moet het team veranderingen gaan doorvoeren."

En gaan die veranderingen er bij Red Bull ook komen? "Ik weet dat het belangrijk is voor Red Bull om een Mexicaanse coureur te hebben. Mexico is een grote afzetmarkt en dat heeft zijn effect op bepaalde zaken. Maar uiteindelijk ben je hier om te racen en goede resultaten te behalen en om de wagen sneller te ontwikkelen. Je kunt niet bouwen op één coureur alleen. Je moet twee rijders hebben op een bepaald niveau om de wagen te kunnen ontwikkelen. Ligt de toekomst van Perez bij Red Bull? Ik denk dat dit hoogst onwaarschijnlijk is."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning tijdens de Grand Prix van Bahrein. Zal Verstappen wederom zegevieren in Bahrein? Als de Nederlander wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
# Coureur Punten
# Team Punten
Volledige stand
x
Lewis Hamilton verklaart mislukte kwalificatie: "Niet leuk om mee te rijden"