© TT Circuit Assen

Nieuwsoverzicht

Voorzitter TT Circuit: "Assen wordt in winter 2019 Formule 1-proof gemaakt"

08 nov. 2018 16:30 René Oudman 7 reacties
Liberty Media en het Formula One Management zijn druk bezig om een Grand Prix van Nederland te organiseren in 2020, de grote vraag is echter: waar? Zowel het Circuit Zandvoort als het TT Circuit in Assen lijken in de running om gastheer te mogen spelen.

Waar de aandacht in de afgelopen dagen met name op het Zandvoortse asfaltlint lag, daar doet het TT Circuit uit naam van voorzitter Arjan Bos nu ook een duit in het zakje. Bos meent dat Assen in de winter van 2019 het circuit klaar gaat maken voor de Formule 1."

Assen wil hoe dan ook een Grade 1-licentie aanvragen, eentje die benodigd is om Formule 1-races te kunnen houden. Om dat te bewerkstelligen moeten er een aantal aanpassingen worden doorgevoerd. "Het gaat om een investering van iets minder dan één miljoen euro", laat Bos weten aan RTV Drenthe. "We hebben afgelopen maandag de investering geaccodeerd in de bestuursvergadering", laat de voorzitter van het Drentse heidecircuit weten.

Benodigdheden voor een Grade 1-licentie zijn Tecpro-barrières en meerdere kerbstones. "Dat zijn aanpassingen die ook voor andere evenementen handig zijn, zoals bijvoorbeeld voor de DTM. We willen de aanpassingen samen laten vallen met het vervangen van de deklaag van het circuit, een investering die we sowieso moeten doen." Die deklaag zal worden vervangen in de winter van 2019-'20.

Gisteren (woensdag) kreeg het Vietnamese Hanoi te horen per 2020 een Grand Prix te mogen organiseren. Nederland heeft nog meerdere concurrenten: Racingnews365 zette ze op een rijtje.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen