Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Franco Colapinto

Vowles wil Colapinto aan 2025-stoeltje helpen

Franco Colapinto is pas twee weekenden officieel F1-coureur, maar de Argentijn heeft nu al grote indruk gemaakt. Toch weet hij al dat hij voor komend jaar geen kans maakt op een F1-zitje bij Williams gezien de komst van Carlos Sainz en het langdurige contract van Alexander Albon. Toch hoopt teambaas James Vowles dat hij zijn protegé volgend jaar op de grid kan houden.

Colapinto points finish Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de Grand Prix van Nederland was het einde verhaal voor Logan Sargeant. De Amerikaan crashte maar weer eens snoeihard en dat bleek de druppel voor Williams. Voor de Grand Prix van Italië in Monza werd Sargeant eruit gezet en kreeg F2-coureur Franco Colapinto de kans. En die kans grijpt de jonge Argentijn voorlopig met beide handen aan.

Want in Monza werd al met vol lof gesproken over het debuut van Colapinto, maar het voorlopige hoogtepunt moest nog komen. Want in Bakoe maakte Colapinto pas echt indruk. Op een circuit waar hij nog nooit was geweest kwalificeerde hij in Q3 voor zijn teamgenoot én pakte hij op de zondag ook nog eens een P8 en dus 4 hele belangrijke punten voor Williams. Het zorgt ervoor dat men bij Williams serieus nadenkt over hoe ze Colapinto kunnen behouden voor de Formule 1.

Want voor komend jaar is het team van Williams al voorzien van twee coureurs. Carlos Sainz komt over van Ferrari en Alexander Albon tekende recent nog een langdurig contract. Geen kans dus voor de Argentijn, maar James Vowles wil graag met een ander team gaan praten. Voor 2025 is er eigenlijk nog maar één stoeltje open: het tweede stoeltje bij Stake F1/Audi. Valtteri Bottas en huidige kampioenschapsleider in de Formule 2, Gabriel Bortoleto, leken lange tijd de favoriet, maar Vowles schuift nu zijn protegé ook naar voren.

"Natuurlijk blijft hij deel uitmaken van de Williams-familie", zo wordt Vowles geciteerd door onder andere Autosport. "Maar ik hoop ook at hij ergens blijft racen. Ik wil hem graag een stoeltje geven voor 2025 en idealiter is dat in de Formule 1. Dat betekent dat er nog maar één team over is. We zullen zien wat we daar kunnen organiseren. In deze twee races heeft Franco laten zien dat hij een zitje in de Formule 1 verdient. Ik ben er altijd heilig van overtuigd geweest dat goede coureurs mogen racen. We zullen dus kijken of we een manier kunnen vinden om met Audi samen te werken. Dat is waar ik op doelde voor volgend jaar."

Wat vind jij? Verdient Colapinto het om in de Formule 1 te blijven? Laat het weten in onderstaande poll!

Ook interessant:

De Grand Prix van Azerbeidzjan leverde weer genoeg gespreksstof op. Het ging veelvuldig over Max Verstappen, die na een frustrerend en machteloos weekend als vijfde over de streep kwam. Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers én Rudy van Buren bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"