Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Vrees Mercedes en Hamilton lijkt werkelijkheid te worden: "Lopen achter op de concurrentie"

Mercedes staat op achterstand van de concurrentie. Dat is de conclusie die men trekt na afloop van de eerste vrije training in Bahrein.

Hamilton Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

George Russell en Lewis Hamilton sloten de eerste vrije training van het Formule 1-seizoen af als vierde en zevende. Dat deden ze op de zachte banden, terwijl bijvoorbeeld beide Ferrari-coureurs (tweede en derde) en Max Verstappen (vijfde) op de medium banden reden.

De conclusie van Mercedes is dan ook dat ze net als tijdens de testdagen nog steeds op achterstand staan. De problemen met het gestuiter zijn bovendien nog niet helemaal opgelost. "Qua pace hebben we wat werk te doen", zucht Andrew Shovlin, Trackside Engineering Director van Mercedes voor de microfoon van Sky Sports.

"Die paceproblemen hebben we na de testdagen meegenomen naar de eerste vrije training hier. We blijven experimenteren, maar tijdens de snelle ronde zaten we met een zachtere band op dezelfde tijden van onze concurrenten. Dat is het bewijs dat we werk aan de winkel hebben."

"We leren elke dag en hebben terrein goed te maken, maar zolang we blijven leren, is dat goed. Het is een doorlopend experiment en we hebben tijdens de testdagen al wat progressie geboekt met het stuiteren. We spelen wat met de rijhoogte, maar we moeten ook performance vinden. Daar kijken we nu naar"

Welke teams houdt Mercedes in de gaten?

Gevraagd welke andere concurrent qua design het meest in het oog springende concept heeft gekozen, wijst Shovlin naar het scorebord. "Als je dat vraagt, dan kijken wij alleen maar naar de tijden, naar degene die het snelste is."

"Als we langzamer dan Red Bull, Ferrari of wie dan ook zijn, dan zullen we naar hun oplossingen gaan kijken. Momenteel ligt de focus echter nog op ons eigen concept, want we denken niet dat het pakket de pace levert die we hadden verwacht. We moeten dat tot op de bodem uitzoeken, maar wiens auto's er goed uitziet, zal alleen maar gaan om de snelheid."

Ook interessant:

Brede grijns Red Bull zegt genoeg over titelkansen Verstappen

In de podcast van RacingNews365 bekijken we de titelkansen van Verstappen, de concurrentie van Ferrari en hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk een verrassing voor jullie! Volg hier snel de laatste aflevering!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

36 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen