Vrouw in de Sauber: Calderón dolblij na eerste meters

31 okt. 2018 10:15 René Oudman 0 reacties
Voor het eerst sinds de eerste vrije training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië 2015 heeft er weer een vrouw achter het stuur van een actuele Formule 1-wagen plaats mogen nemen. Tatiana Calderón, de Colombiaanse testrijdster van Sauber, sprong gisteren (dinsdag) in de bolide van het Zwitserse team.

Calderón (25) vertoont normaliter haar kunsten in de GP3 Series, de klasse waar de acht jaar jongere Richard Verschoor sinds kort eveneens in uitkomt. Tot dusver heeft Calderón in het voorprogramma van de Formule 1 negen puntjes gescoord, ze staat zestiende in het klassement.

Op het Autódromo Hermanos Rodríguez, het circuit waar afgelopen weekend de Grand Prix van Mexico werd verreden, bleef Sauber iets langer hangen om een bandentest voor Pirelli af te werken. Voor die test was Ferrari-reserve en toekomstig Sauber-coureur Antonio Giovinazzi aangewezen. Calderón mocht in het ochtendgloren een aantal rondjes afwerken omwille van een filmdag.

Aangezien teams een gelimiteerde afstand opgelegd krijgen tijdens een filmdag, kon Calderón niet meer dan 23 rondjes over het Mexicaanse asfaltlint draaien. Naderhand was de Colombiaanse dolgelukkig. "Ik kan niet beschrijven hoe ongelooflijk het was om de Sauber C37 te besturen. De acceleratie, de remmen, het is zo bizar. Ik wil Sauber en al mijn sponsoren bedanken, dit is een dag die ik nooit zal vergeten."

Nadat Calderón uit de wagen was gestapt, reed Giovinazzi meer dan een complete GP-afstand. De Italiaan kwam uiteindelijk tot liefst 99 ronden, dat zijn er 28 meer dan de F1-coureurs zondag af moesten werken.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen