Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waar maakte Hamilton het verschil ten opzichte van Verstappen?

Lewis Hamilton en Max Verstappen haalden meer dan het maximale uit hun bolides tijdens de kwalificatie in Singapore. Maar waar maakte Lewis nu het verschil?

Het circuit van Singapore kent liefst drieëntwintig bochten, van trage bochten en hairpins tot en met doordraaiers. Kansen voor Verstappen om met zijn Red Bull tijd goed te maken? Het kaartje in dit artikel geeft perfect weer waar de twee coureurs tijd op elkaar wonnen.

De eerste sector is het domein van Lewis Hamilton, de Brit profiteert op de rechte stukken van zijn Mercedes-motor en is een klasse apart in de eerste bochtencombinatie. Alleen in bocht vijf wint Verstappen wat tijd terug. Hamilton was ruim een tiende sneller dan de Nederlander in deze sector. Verstappen is in zijn Red Bull in zijn nopjes in de tweede sector. Met name in het bochtige deel waarin de bochten elkaar snel opvolgen (bocht 10,11,12 en 13) wint Max tijd op Hamilton. De Brit wint op zijn beurt op de rechte stukken. Van alle coureurs is Verstappen de snelste in de tweede sector en een tiende sneller dan Lewis.

Ook in de derde sector is duidelijk te zien dat Hamilton tijd wint op de rechte stukken, maar ook in de bochtencombinaties 15,16 en 17 en 20/21 wint de Mercedes. Lewis wint ruim een tiende in deze sector. Tijdens de race morgen hoopt Verstappen het tempo van Hamilton minimaal te evenaren. Red Bull verwacht dat het de motorproblemen die de Nederlander tijdens de kwalificatie had heeft opgelost. Bijkomend voordeel is dat Hamilton tijdens de race zijn krachtige kwalificatiemodus niet frequent kan gebruiken, waardoor het verschil in vermogen veel kleiner is.

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie