© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Waar maakte Hamilton het verschil ten opzichte van Verstappen?

15 sep. 2018 21:35 Ruud Dimmers 7 reacties
Lewis Hamilton en Max Verstappen haalden meer dan het maximale uit hun bolides tijdens de kwalificatie in Singapore. Maar waar maakte Lewis nu het verschil?

Het circuit van Singapore kent liefst drieëntwintig bochten, van trage bochten en hairpins tot en met doordraaiers. Kansen voor Verstappen om met zijn Red Bull tijd goed te maken? Het kaartje in dit artikel geeft perfect weer waar de twee coureurs tijd op elkaar wonnen.

De eerste sector is het domein van Lewis Hamilton, de Brit profiteert op de rechte stukken van zijn Mercedes-motor en is een klasse apart in de eerste bochtencombinatie. Alleen in bocht vijf wint Verstappen wat tijd terug. Hamilton was ruim een tiende sneller dan de Nederlander in deze sector.

Verstappen is in zijn Red Bull in zijn nopjes in de tweede sector. Met name in het bochtige deel waarin de bochten elkaar snel opvolgen (bocht 10,11,12 en 13) wint Max tijd op Hamilton. De Brit wint op zijn beurt op de rechte stukken. Van alle coureurs is Verstappen de snelste in de tweede sector en een tiende sneller dan Lewis.

Ook in de derde sector is duidelijk te zien dat Hamilton tijd wint op de rechte stukken, maar ook in de bochtencombinaties 15,16 en 17 en 20/21 wint de Mercedes. Lewis wint ruim een tiende in deze sector.

Tijdens de race morgen hoopt Verstappen het tempo van Hamilton minimaal te evenaren. Red Bull verwacht dat het de motorproblemen die de Nederlander tijdens de kwalificatie had heeft opgelost. Bijkomend voordeel is dat Hamilton tijdens de race zijn krachtige kwalificatiemodus niet frequent kan gebruiken, waardoor het verschil in vermogen veel kleiner is.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen