Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waar Verstappen het met Red Bull verliest ten opzichte van Ferrari

Ferrari topte de tijdenlijsten op de vrijdag van de Grand Prix van Hongarije. Wat maakte dat team zoveel sterker dan Red Bull?

Kijk je naar de uitslag van de tweede vrije training, dan zou je nog kunnen zeggen 'mwoah, Max Verstappen zit er namens Red Bull nog redelijk goed bij'. Ga je echter iets dieper op de materie in, dan constateer je de het verschil van drie tienden enkel op de zachte banden bestond. Op medium banden, de banden die het meest geschikt lijken voor de race, was Charles Leclerc in de Ferrari een duizelingwekkende zeven tienden van een seconde sneller. Niet voor niets roept alles en iedereen binnen Red Bull dat Ferrari op een droge baan niet te stoppen is. Max Verstappen hoopt dan ook op regen op de zaterdag, maar ook weer niet op te veel regen . Op een droge baan echter werkt het pakket van Ferrari gewoon beter dan dat van Red Bull. De Ferrari was altijd al de meer downforce-sterke bolide dit seizoen, waar het team van Verstappen het meer van de rechte stukken moest hebben. Met Ferrari's updates aan de vloer, in respectievelijk Canada en Frankrijk, is dat gegeven alleen maar versterkt. Rechte stukken zijn er op de Hungaroring nauwelijks, (langzame) bochten des te meer. Dat Ferrari sneller zou zijn, was op voorhand uit te tekenen.

Herbert velt oordeel over Ferrari vs. Red Bull

Johnny Herbert legde namens Sky Sports uit wat hij zag op de baan: "De Ferrari ziet er zo ontzettend uitgebalanceerd uit. Dat is precies wat je op dit circuit nodig hebt. Dat stelt je in staat de apex heel nauwkeurig te bepalen, om jezelf vervolgens de bocht uit te katapulteren." "De Ferrari glijdt gewoon nauwelijks, waardoor de banden ook niet oververhit raken. Die uitstekend uitgebalanceerde auto maakt gewoon dat de (goede, red.) rondetijden vanzelf komen." Dat gezegd hebbende wil Herbert Red Bull nog niet helemaal terzijde schuiven voor de rest van het weekend. Dat kan volgens hem simpelweg gewoon niet: "Red Bull kan je nooit uitvlakken. Je weet altijd dat als de ultieme limiet wordt opgezocht Max het uiterste uit de auto weet te halen en soms Sergio Perez ook." "Ferrari beschikt over een auto die het hier heel goed doet, maar ook daar zijn ze er zeer goed van doordrongen dat Red Bull op zaterdag op het vinkentouw zal zitten."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje