Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waarom 2020 voor Verstappen toch een geslaagd Formule 1-jaar was

Het Formule 1-seizoen 2020 gaat de boeken is als één van de meest opmerkelijke seizoenen aller tijden. Werkelijk alles was anders in 2020, niet in de laatste plaats vanwege het coronavirus. Ook presteerden Red Bull en Max Verstappen net iets anders dan vorig jaar.

Met het oog op de seizoensfinale nemen Max Verstappen en Alexander Albon voor een tweede keer plaats of de sofa, herstel, niet plaats op de sofa van Red Bull. Door het coronavirus zit het tweetal uit elkaar om elkaar de hemd van het lijf te vragen over 2020. Het is altijd maar de vraag hoeveel serieuze woorden eruit komen, maar als Verstappen gevraagd wordt zijn seizoen te typeren, geeft hij aan dat 2020 eigenlijk redelijk okay was: "Weet je, qua podiumplaatsen was het echt niet slecht dit jaar, maar daar stonden minder overwinningen tegenover." "Je kunt je natuurlijk afvragen of dat goed of slecht is", vervolgt Verstappen, om vervolgens zelf het antwoord te geven: "Je moet echter ook naar je eigen ontwikkeling kijken. En tot op heden ben ik denk ik elk jaar beter geworden. Dat is wat je als coureur wilt." Het is overigens niet zo Verstappen denkt dat hij alles goed heeft gedaan dit jaar: "Je houdt altijd momenten waarvan je denkt dat je iets beter had kunnen doen, maar alles overziend ben ik redelijk tevreden." "Ik heb een paar echt leuke races gereden, een paar mooie podiumplaatsen geboekt en natuurlijk ook een overwinning op Silverstone die we nooit aan zagen komen. Dat soort onverwachte momenten zijn des te leuker. Dat ja, alles bij elkaar was het okay."

ezT24kvMt8A

Moet Red Bull met het oog op 2021 meer afgaan op wat Max Verstappen van zijn teamgenoot verlangt? Dit en meer in de nieuwste F1-podcast met Ruud Dimmers, Tom Coronel en Thomas van Groningen, die hieronder is te beluisteren.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje