Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waarom Alonso denkt dat de F1-pikorde dit jaar nog gaat veranderen

Fernando Alonso was voor Aston Martin de 'vaste podiumman' in de eerste drie Formule 1-races van 2023. De rest van het seizoen is dit natuurlijk nog geen gegeven: Alonso legt uit waarom de pikorde de komende races gaat veranderen.

Driemaal op rij finishte Fernando Alonso dit Formule 1-seizoen op de derde plaats. De eerste twee races was hij de vaste derde man op het podium achter de Red Bull-rijders en in Australië deelde hij het podium met Max Verstappen (P1) en Lewis Hamilton (P2). Red Bull doet zeer waarschijnlijk vrijwel iedere race mee voor het podium, maar hoe zit het met Aston Martin? Alonso legt aan de media, waaronder RacingNews365, uit dat de pikorde zal gaan veranderen in de komende races. De tweevoudig wereldkampioen grapt dat de tijd van 'drie Red Bulls' op het podium verleden tijd zal zijn. "Ik denk dat Mercedes al sterk was in Djedda, om eerlijk te zijn. In Australië vocht ik uiteindelijk de hele race met George (Russell, red.)." "Daar was het heel, heel close en de kwalificatie zal dus steeds belangrijker worden, want op race pace denk ik dat we te vergelijken zijn met Mercedes." Een upgrade meer of minder maakt volgens Alonso mogelijk al een gigantisch verschil in de komende races. "We gaan nu het deel van het seizoen in waar alles heel interessant wordt: welk team ontwikkelt de auto sneller?" "In de eerste drie races, die plaatsvonden buiten Europa, was het lastig om upgrades mee te nemen. Vanaf nu zien we dat de pikorde van de teams zal gaan veranderen, race per race, afhankelijk van wie er een upgrade meeneemt en of de upgrade goed genoeg is."

Alonso geniet van succes

De pikorde kan volgens Alonso snel veranderen, wat een nadeel kan zijn voor Aston Martin. Toch maakt de Spanjaard zich geen zorgen en geniet hij vooral van het moment. "Voor ons is het momenteel een en al geluk. We hadden nooit verwacht om zo snel op het podium te staan dit seizoen, maar nu hebben we er al drie in drie races!" "Alles wat er nu nog bijkomt, dat is een bonus. De derde en de vierde plaats zijn goed voor veel punten, dus we grijpen elke kans en willen groeien vanaf hier. We racen nu tegen Red Bull, Mercedes en Ferrari: teams die gewend zijn aan snel doorontwikkelen. Dit is een leerproces, dus we bekijken 2023 op een bescheiden manier. We gaan zien hoe het gaat", aldus Alonso.

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"