Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Valtteri Bottas

Stroll pakt Bottas terug voor actie van jaren geleden

Lance Stroll versloeg Valtteri Bottas letterlijk op de finishstreep tijdens de Grand Prix van Canada. Het verschil tussen de twee coureurs was slechts drie honderdste van een seconde. In 2017 waren de rollen omgekeerd.

Bottas Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Valtteri Bottas grapte na de race in Canada dat hij en Lance Stroll nu "quitte" staan nadat Stroll hem nipt versloeg in een nagelbijtende race naar de finish. Nadat Bottas eerder in de race was teruggevallen in het veld nadat hij ervoor had gekozen om geen pitstop te maken onder de safetycar, haalde de Alfa Romeo-rijder verschillende wagens in en vocht hij met Stroll in de laatste ronde van de race.

Het was uiteindelijk Stroll die met zijn Aston Martin aan het langste eind trok. Met een verschil van slechts drie honderdste van een seconde reed hij naar P9, terwijl Bottas één punt pakte met P10. De Fin was blij met de uitslag, zeker gezien het feit dat hij Stroll tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan in 2017 met slechts een tiende van een seconde had verslagen. "Ik denk dat Lance me met drie honderdste van een seconde heeft verslagen. Het is oké, want ik won van hem een paar jaar geleden in Bakoe. Nu heeft hij me terug gepakt dus nu staan we gelijk!" grapte Bottas in de F1 Nation-podcast.

Bottas ziet 'licht aan het einde van de tunnel'

Na de seizoensopening in Bahrein waar hij naar P8 reed, scoorde Bottas geen punten meer. Logischerwijs was hij dan ook blij met het resultaat van zijn race in Montreal. "Het is een tijdje geleden, nadat we een hele serie races hebben gehad zonder punten. Dus dat is altijd een goed gevoel", zei de Alfa Romeo-coureur.

"Ik denk dat we een goede race hebben gereden vanaf de start. We hebben alles goed gedaan wat betreft de strategie en op sommige momenten was de pace best bemoedigend. Over het algemeen was het een goede dag."

Hoewel het team een meer uitdagende start van het seizoen heeft gehad dan in 2022, waar Bottas met regelmaat punten pakte, is hij hoopvol dat de recente goede resultaten een positief teken zijn voor wat er in het verschiet ligt. "Ik denk dat de laatste twee races een goed resultaat hebben opgeleverd. Zhou Guanyu pakte punten in Barcelona met een behoorlijk tempo en nu voelde het hier ook zo dat we echt binnen de top 10 kunnen vechten."

"Ik zie het zo dat we een beetje licht aan het einde van de tunnel zien en nu moeten we alleen nog een beetje meer vooruitgang zien te vinden."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Opmerkelijk McLaren-junior paar uur na aankondiging geschorst