Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

​ Waarom Dakar 2019 geweldig wordt

Na de rustige feestmaand december barst het motorgeweld weer helemaal los in januari. Vanaf maandag 7 januari kunnen de raceliefhebbers zich opmaken voor bijna twee weken Dakar. De strijd tussen mens, machine en de natuur in het lastige Peru. Een monsterlijk zware rally én volgens de organisatoren en deelnemers de zwaarste ooit.

Loodzware duinen, afzien op de snelle paden en de strijd tussen mens, machine en de elementen der natuur. In een woord: prachtig! ‘Slechts’ tien etappes staan er deze Dakar op het programma, maar de rally wordt er niet minder zwaar door. Voor ons Nederlanders valt er hopelijk veel te juichen, want er staan toppers aan de start bij de auto’s en de trucks.

Bernhard ten Brinke, vorig jaar de eerste Nederlander ooit die een dagzege veroverde bij de auto’s, lag in 2018 op podiumkoers tot zijn Toyota-motor de geest gaf. In 2019 gaat hij voor het hoogst haalbare: de overwinning. De Japanse autofabrikant staat ook met Nasser Al Attiyah en Giniel de Villiers aan de start. Een ervaren en bloedsnel trio dat het op moet nemen tegen de sterke Mini’s van Stéphane Peterhansel, Cyril Depres en Carlos Sainz. Laatstgenoemde is de winnaar van 2018, maar het trio wist allen de Dakar al minimaal één keer te winnen. Wie van spektakel houdt komt ook aan zijn trekken. De Amerikaanse showman Robby Gordon is weer terug. Deze keer in een bescheiden buggy. Rally-legende Sebastian Loeb verschijnt als privateer aan de start in een Peugeot uit 2018, de auto die vorig jaar de rally nog winnend afsloot. Vanuit Nederland staan Tim en Tom Coronel aan de start in hun 'beast 2'. Na een jaar vol met problemen, hopen ze nu op een relatief probleemloze Dakar. Kans op een Nederlandse Dakar-zege is er zeker bij de trucks. Gerard de Rooy keert na een jaar afwezigheid terug in zijn Iveco. De Brabander windt er geen doekjes om: alleen de zege telt. Daarvoor moet De Rooy afrekenen met de Kamazzen. Binnen het Iveco team is De Rooy de absolute kopman.

Martin van de Brink (Renault), Ton van Genugten (Iveco), in de editie van 2018 goed voor vier dagsuccessen, en Maurik van den Heuvel (Iveco) zijn de overige Nederlanders die mee willen strijden voor een top vijf klassering. Het wordt wederom Nederland versus Kamaz bij de trucks. Wie heeft de langste adem en wie blijft uit de problemen in Dakar 2019? Je kan de rally iedere dag live volgen via Racingnews365. Op onze site lees je alle ontwikkelingen binnen de rally, leuke exclusieve content met Tim en Tom Coronel en mis je niets van Dakar 2019.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'