© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Waarom Daniel Ricciardo noodgedwongen een gridstraf pakt in Brazilië

10 nov. 2018 11:50 Ruud Dimmers 5 reacties
Daniel Ricciardo heeft alweer een gridstraf aan zijn broek. De teamgenoot van Max Verstappen blijft niets bespaard dit seizoen: na afloop van de kwalificatie voor de Braziliaanse Grand Prix krijgt hij vijf plaatsen gridstraf.

In de zeven raceweekenden die volgden sinds de zomerstop is Daniel Ricciardo niets bespaard gebleven. Na afloop van drie van de zeven kwalificaties volgde een gridstraf en ook in Brazilië volgt er een nieuwe straf van vijf plaatsen. Daarnaast finishte de Australiër liefst vier van de laatste zeven races niet door technische problemen.

Red Bull heeft in Brazilië noodgedwongen de turbo van Ricciardo vervangen. Het verhaal daarachter is bijzonder, omdat het ditmaal niet lag aan een defect dat motorleverancier Renault toe te rekenen viel. Het probleem ontstond toen Ricciardo in de slotfase van de Mexicaanse Grand Prix stilviel met een defecte koppeling.

De marshalls in Mexico zagen een rookpluim aan de achterzijde van de motor en namen geen risico: ze pakten de poederblussers erbij en trakteerden de Red Bull op een witte laag. De overenthousiaste actie van de Mexicanen zorgde ervoor dat er foam in de turbo belandde, waardoor deze de geest gaf.

Teambaas Christian Horner spreekt van een ongelukkige samenloop van omstandigheden: "Ik kan het ze moeilijk kwalijk nemen. Ze zagen rook en spoten foam richting de uitlaat, maar een deel daarvan is in de turbo terecht gekomen. Deze is hierdoor niet meer bruikbaar. Daniel incasseert hierdoor een gridstraf van vijf plaatsen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen