Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

Waarom de geruchten over een Verstappen/Leclerc dreamteam bij Red Bull onzin zijn

Misschien heb je het gerucht wel meegekregen en misschien ook wel helemaal niet. In Italiaanse media werd melding gemaakt van het gerucht dat Charles Leclerc Helmut Marko zou hebben gepolst over een met Max Verstappen te vormen Red Bull-dreamteam. Leclerc zou niet langer meer een succesvolle toekomst zien bij Ferrari.

Verstappen leclerc baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het is natuurlijk een gerucht dat voor dikke headlines zorgt, maar ook een gerucht dat om meerdere redenen kant noch wal raakt. En zelfs al zou Charles Leclerc Helmut Marko op zijn schouder hebben getikt, dan zijn er alsnog honderd redenen te bedenken waarom Red Bull de Monegask een nee zal hebben verkocht. En nog eens honderd redenen waarom Leclerc het zelf helemaal niet moet willen.

Red Bull is immers een team dat op alle mogelijke manieren om Max Verstappen heen gebouwd wordt. De Nederlander wordt nadrukkelijk naar voren geschoven om alle grote prijzen te winnen. Natuurlijk was er de dreiging (of waren ook dat vooral geruchten?) dat Verstappen zijn oog had laten vallen op Mercedes, maar daarvoor was hij afhankelijk van onderpresteren van Red Bull.

Nu Red Bull op alle vlakken geweldig scoort, kan Verstappen zich op geen enkele ontsnappingsclausule beroepen en zal hij dat ook niet willen. Dit is waarvoor hij al die jaren al bij Red Bull is gebleven en waarom hij ook in de komende jaren trouw zal blijven aan Red Bull. En daar kan Red Bull echt geen tweede haantje bij gebruiken. Een 'dreamteam' met Verstappen en Leclerc kan evengoed uitmonden in een nachtmerrie als de twee teveel op elkaar gefocust zouden zijn.

En ja, dat Ferrari op dit moment niet het team is om mee te winnen, dat is overduidelijk. Dat roept Ferrari zelf ook om het hardst. De Scuderia zet in op 2022 als de nieuwe technische reglementen hun intrede doen in de Formule 1. De afgelopen twee jaar zijn verloren jaren, maar volgend jaar kan alles anders zijn en dat moet ook Leclerc weten. Bovendien kan het evengoed ook de andere kant op werken. Ferrari kan in 2022 weer goed zijn, terwijl het nog niet is gezegd dat Red Bull volgend jaar net zo goed is als dit jaar.

Met dat soort onzekerheden is het sowieso beter voor Leclerc om Ferrari trouw te blijven, te meer omdat hij daar in een omgeving zit die op hem wordt afgestemd, dit in tegenstelling tot Red Bull, dat wordt opgehangen aan Verstappen. Het contract van Leclerc loopt eind 2024 af, dat van Verstappen eind 2023. Wie weet wat er tegen die tijd staat te veranderen, maar voor nu lijken Verstappen en Leclerc bij hun respectievelijke teams misschien wel de grootste zekerheden op de Formule 1-grid.

Ook interessant:

Zoveel kost het om een Formule 1-coureur te worden

Autosport is duur, heel duur! En dat begint al in de karting. Hoeveel kost het jonge talenten om de weg omhoog te beklimmen richting de Formule 1?

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

14 reacties

Viaplay
x
Verstappen reageert: "Hou dan gewoon je mond"