Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waarom de kans groot is dat we Nyck de Vries dit jaar in de Formule 1 zien

Nyck de Vries is ook dit Formule 1-seizoen de reserve-coureur van Mercedes en mag dus blijven hopen op een kans in de koningsklasse van de autosport.

Nyck de Vries werd vorig seizoen gelinkt aan een Formule 1-zitje, maar de regerend wereldkampioen Formule E wist er geen te bemachtigen. Toch heeft de Nederlandse coureur, uitkomend voor Mercedes in de Formule E, ook dit jaar uitzicht op een kans in de koningsklasse van de autosport. Hij is namelijk opnieuw de officiële reserve-coureur van Mercedes, zo bevestigde het team bij de launch van de W13. Overigens is het een taak die hij deelt met Formule E-collega Stoffel Vandoorne, die ook voor Mercedes uitkomt. Welke van de twee voorrang krijgt in het geval ze in moeten vallen, is niet bekend.

Kans op vrije training

De kans dat we De Vries in actie zien in de Formule 1 is dit jaar bovendien groter dan voorheen, omdat er nieuwe regels zijn. De Formule 1-teams moeten in 2022 namelijk verplicht tot twee maal toe een 'Young Driver' inzetten tijdens een vrije training. Ook al zijn Hamilton en Russell dus het hele seizoen beschikbaar, kan De Vries alsnog zijn opwachting maken. Alhoewel De Vries inmiddels niet meer piepjong en geen Mercedes-junior is, voldoet hij nog steeds aan de eisen. De geboren Fries heeft namelijk minder dan twee Formule 1-Grands Prix achter zijn naam staan en dus komt hij in aanmerking voor een officieel Formule 1-debuut.

De Vries testte al eerder

Afgelopen december, en ook het jaar daarvoor, reed De Vries al meters in F1-materiaal van Mercedes. Tijdens de Young Driver Test in Abu Dhabi mocht hij zijn opwachting maken en maakte hij een goede indruk op het team van Hamilton en Russell. Naast De Vries kan Vandoorne niet worden aangewezen voor een vrije training in de W13, want hij heeft al meer dan 2 GPs achter zijn naam staan. Hij reed in 2017 en 2018 namelijk bij McLaren. Verder zou alleen Formule 2-coureur en Mercedes-junior Frederik Vesti mogelijk nog in aanmerking komen.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'