Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waarom de laatste twee races de mooiste van het jaar worden

Nadat Lewis Hamilton in Mexico zijn vijfde wereldtitel veroverde, worden de laatste Grands Prix om des keizers baard gereden. Ja, er moet nog een constructeurstitel gewonnen worden, maar dat is voor Mercedes gezien het puntenverschil slechts een formaliteit.

Een vroege beslissing in het kampioenschap is in theorie niet heel spannend, maar het zorgt doorgaans wel voor een gelijk speelveld. Iedereen kan vrij racen, waardoor de races in theorie spannender kunnen worden. Dan moet een Lewis Hamilton niet zoals in 2015 er met de pet naar gooien, waardoor teamgenoot Nico Rosberg, toen al verslagen in de titelstrijd, er met de laatste drie overwinningen vandoor ging. Valtteri Bottas hoopt op eenzelfde kans. Niet zozeer op cadeautje van Hamilton, maar niet gehinderd door teamorders ziet hij zijn kans schoon om zichzelf in de kijker en naar het hoogte treetje op het podium te rijden. Zo won hij vorig jaar nog de seizoensafsluiter in Abu Dhabi. Voor de Fin, die nog wel eens openlijk twijfelt over zijn eigen kunnen, een mooie kans om met het oog op 2019 wat zelfvertrouwen te tanken.

Het binnenslepen van de titel door Hamilton kan er bovendien voor zorgen dat de Brit wat minder berekenend in de rondte gaat. In Mexico bijvoorbeeld maakte hij het Max Verstappen niet al te moeilijk, omdat hij rekening diende te houden met zijn eigen kampioenschap. Vergeet ook niet dat Sebastian Vettel nog wel iets te bewijzen heeft. Het is al even geleden dat de Duitser heeft gewonnen, maar ook bij hem zal ongetwijfeld iets van zijn schouders zijn gevallen toen Hamilton het zwart-wit-geblokt pakte in Mexico. Het binnenslepen van de titel is het moment waarop eigenlijk iedereen weer op nul staat en dat is wel zo leuk!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi