Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waarom de tweede Britse GP een bijzondere afwijkende naam heeft

Aankomend weekend wordt er wederom geracet op Silverstone. De Grand Prix heet echter officieel niet de Grand Prix van Groot-Brittannië, maar heeft een andere naam gekregen.

Als de twintig Formule 1-coureurs aankomende zondag op Silverstone beginnen aan hun 52 ronden, beginnen ze officieel niet aan de tweede Grand Prix van Groot-Brittannië, maar aan de 70th Anniversary Grand Prix. Omdat twee Grands Prix in één seizoen niet dezelfde naam kunnen hebben, moesten de Formule 1-bazen op zoek naar enkele nieuwe namen toen ze meerdere races op eenzelfde circuit in het leven riepen. De tweede Oostenrijkse Grand Prix werd al omgedoopt tot de Grand Prix van Stiermarken, vernoemd naar de regio waarin de Red Bull Ring is gelegen. De tweede Britse Grand Prix kreeg echter geen geografische naam, maar een feestelijke naam. Komend raceweekend staat namelijk officieel de 70th Anniversary Grand Prix op het programma, oftewel de 'Zeventigste Verjaardag Grand Prix', ter ere van de, je raadt het misschien al, zeventigste verjaardag van de koningsklasse van de autosport. Die kwam in 1950, om precies te zijn op zondag 13 mei 1950, tot leven met een race op Silverstone. In het jaar dat de Formule 1 haar zeventigste verjaardag viert leek het de F1-bazen dan ook ideaal om groots uit te pakken tijdens het extra raceweekend op Silverstone, de bakermat van de Formule 1. Die eerste race werd overigens gewonnen door de Italiaan Giuseppe Farina in zijn Alfa Romeo, die later ook de eerste Formule 1-kampioen werd.

Hoe lang houdt Red Bull Albon nog de hand boven het hoofd? Maakt Verstappen kans op een snikheet Silverstone? Dit en nog veel meer is hieronder te beluisteren in de Formule 1-podcast van RacingNews365 met F1-journalist Ruud Dimmers, F1-journalist Jesse Janse en host Thomas van Groningen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi