Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nyck de Vries

Waarom De Vries alsnog standby blijft staan als invaller van Albon

Hoewel Alexander Albon aangeeft fit genoeg te zijn om in de Williams-bolide te stappen na zijn blindedarmontsteking en dit weekend zijn rentree zal maken in Singapore, blijft de kans aanwezig dat reservecoureur Nyck de Vries alsnog in actie komt op het stratencircuit.

De Vries Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de blindedarmontsteking en de bijkomende operatie van Alexander Albon was het lange tijd onduidelijk wie in Singapore achter het stuurtje van de Williams zou kruipen. Albon liet weten zich fit te voelen om komend weekend in Singapore te gaan rijden.

"Mijn voorbereiding voor Singapore was een beetje anders dan normaal, maar ik voel me goed en ik heb er alles aan gedaan om fit te zijn voor een van de meest fysieke races op de kalender. Ik onderschat zeker niet hoe groot de uitdaging zal zijn, maar ik kijk ernaar uit om vrijdag de baan op te gaan en weer te rijden", aldus Albon.

Het lijkt er dus op dat de verdiensten van Nyck de Vries, die als reservecoureur fungeert, niet meer nodig zullen zijn. Maar toch bestaat er nog wel een kans dat we de Nederlander in actie zullen zien op het zware stratencircuit van Marina Bay.

Normaliter moet men een aantal weken rust nemen na een blindedarmontsteking en dus is het nog maar de vraag hoe het Albon af zal gaan. Al helemaal doordat de coureur van Williams complicaties had opgelopen na de operatie en zelfs even op de intensive care lag.

Hoewel Albon dus zelf aangeeft fit genoeg te zijn, zal het even afwachten zijn hoe zijn rentree verloopt op vrijdag tijdens de eerste twee trainingen. Vooral doordat het circuit erg hobbelig is, het er enorm broeierig is en de race bijna twee uur zal duren. De Vries zal in ieder geval aanwezig zijn op het circuit mocht Albon toch niet helemaal fit genoeg zijn voor de rest van het weekend.

Ook interessant:

Verstappen moet even wachten op zijn tweede Formule 1-wereldtitel

De Grand Prix van Singapore staat voor de deur en dat betekent natuurlijk dat de mannen van RacingNews365 in de nieuwste Formule 1-podcast weer uitgebreid vooruitblikken op het raceweekend. Beluister de podcast hieronder!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

Formule 1 GP Singapore 2022 RN365 Nieuwsdossier

20 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"