Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lewis Hamilton

Waarom Hamilton nooit voor Ferrari zal racen

Lewis Hamilton is niet van plan ooit over te stappen naar Ferrari. De Brit voert meerdere redenen aan waarom hij Mercedes nooit de rug toe zou keren voor een stoeltje bij het Italiaanse team.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

In gesprek met de Zwitserse krant Blick werd vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton gevraagd of hij in de herfst van zijn carrière graag nog voor het mythische Ferrari-team zou willen rijden, maar de Brit geeft aan daar weinig trek in te hebben.

"Voor velen is rijden voor Ferrari een grote droom die in vervulling zou gaan, maar voor mij is dat niet het geval. Ik maak al dertien jaar lang, vanaf het begin van mijn Formule 1-carrière, deel uit van de Mercedes-familie." De kampioenschapsleider maakte zijn debuut in 2007 namelijk voor het McLaren-Mercedes-team, alvorens hij in 2013 de overstap maakte naar het fabrieksteam van Mercedes.

"Waarschijnlijk komt daar nooit meer verandering in", zo gaat hij verder. "Ook bij Ferrari zou ik de boel op kunnen schudden, daar ben ik zeker van. Het is echter niet mijn doel. Het duurde zes jaar om Mercedes om te vormen tot een winnend team dat aan de top blijft staan. Daardoor heerst er binnen het team nu een atmosfeer vol liefde, erkenning, bewondering en respect. Dat geef je als coureur niet zomaar op."

Het is overigens niet de enige reden waarom de Mercedes-coureur geen heil ziet in een overstap naar de Italiaanse concurrent: "Ferrari heeft altijd al een filosofie gehad waarin er een vaste nummer één en nummer twee coureur aanwezig is. Ik ben van mening dat dat geen goede filosofie is om als team te hebben", aldus Hamilton.

Het heeft er alle schijn van dat de Brit binnenkort beslag gaat leggen op zijn zesde F1-wereldtitel en zijn vijfde wereldtitel in dienst van het fabrieksteam van Mercedes. Ook de titel voor de constructeurs kan binnenkort worden veiliggesteld. Dat zou betekenen dat het Mercedes-team zes seizoenen op rij beide titels in de wacht heeft gesleept.

5 reacties

    Breaking Marko: ‘Zoveel tijd wint Mercedes op Red Bull met het DAS-systeem’