Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waarom Hamilton weigert te simracen tegen Verstappen en collega's

Lewis Hamilton is vooralsnog niet opgedoken in een virtuele race, terwijl veel van zijn Formule 1-collega's dat wel doen. Waarom eigenlijk?

Max Verstappen, Lando Norris, Charles Leclerc, Alexander Albon, George Russell en nog een stel andere Formule 1-coureurs zijn de afgelopen weken en maanden gretig bezig geweest met online racen. Zelfs Sebastian Vettel, Romain Grosjean en Valtteri Bottas lieten een simulator installeren en waagden zich of hebben aangegeven zich te willen wagen aan het virtuele spektakel. Lewis Hamilton schittert vooralsnog in afwezigheid als het aankomt op simracen. Dat wil echter niet zeggen dat hij in zijn geheel niet aan het racen is. Ook hij kreeg van zijn partners Sony en Gran Turismo een simulator opgestuurd, maar daarin gaat hij niet met Verstappen en collega's de strijd aan. Nee, hij kruist voornamelijk de virtuele degens met zichzelf, zo legt uit via de Mercedes-kanalen. "Ik ben niet geïnteresseerd in simracen", zo geeft hij toe. "Ik heb wel een hele set-up ontvangen en ik speel veel Gran Turismo, daar ben ik mee opgegroeid. De laatste jaren werk ik samen met Gran Turismo en hebben we een challenge opgezet, een soort tijdrit-achtig iets, waarbij iedereen mijn rondetijden kan proberen te verslaan." Tekst gaat verder onder de afbeelding

"Nou, ik probeer nu al dagen mijn eigen tijden te verslaan, maar volgens mij was ik destijds heel snel, want het lukt me niet, erg frustrerend. Vroeger droomde ik ervan om in mijn eigen bolide en met mijn eigen naam in een Formule 1-game te zitten, maar sinds ik de overstap naar F1 heb gemaakt, speel ik eigenlijk nauwelijks meer racegames, geen idee waarom." Simulatoren zijn dus niet voor Hamilton weggelegd. Het kost hem te veel mentale kracht, zo legt hij uit: "Ik rijd nooit in een simulator, echt heel erg zelden misschien. Simulators zijn heel, heel erg moeilijk te controleren, omdat de besturing nooit perfect is. Als je thuis in een simulator zit, dan beweegt je stoeltje niet zoals in het echt, terwijl je brein daar wel vanuit gaat. Dat soort dingen mis ik." "Daarom moet je als het ware je brein tegenspreken en dat ik vind ik niet fijn om te moeten doen. Als je dan weer in je echte auto terecht komt, is dat plots weer heel anders. Daarom merk ik persoonlijk geen voordelen van simracen, het enige wat er leuk aan kan zijn is dat je online met vrienden en anderen kan spelen", aldus Hamilton, die toegeeft dat hij de afgelopen weken wel Call of Duty heeft gespeeld met collega-coureurs Charles Leclerc en Pierre Gasly. Check hieronder de video van de Gran Turismo game-Challenge met Lewis Hamilton in de hoofdrol.

p5W-s6B4aRM

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"