Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waarom het niet ondenkbaar is dat Grosjean bij Haas blijft

Het silly season van 2018 is een van de meest bizarre aller tijden. Daniel Ricciardo zorgde voor de grootste schok door van Red Bull naar Renault te trekken, Fernando Alonso trok de stekker eindelijk uit het stopcontact en besloot de F1 aan het einde van dit jaar vaarwel te zeggen.

In de schaduw van de grote transfers wacht Haas af hoe de markt zich ontvouwt. De Amerikaanse stal heeft officieel nog geen rijders vastliggen voor 2019, maar het lijkt een kwestie van tijd alvorens Kevin Magnussen wordt bevestigd.

Wie naast de Deen aan mag sluiten is nog een groot raadsel. Verschillende namen hebben de ronde al gedaan, maar deze lijken zolangzamerhand bij andere teams uit te komen. Charles Leclerc werd genoemd, de Sauber-rijder is echter op weg naar Sauber. Ook Sergio Pérez is in het geruchtencircuit gelinkt aan Haas, hij schijnt een nieuwe overeenkomst met Force India te hebben gesloten. Aangezien Haas zeer nauwe banden onderhoudt met Ferrari is het, gezien de plaats waarin de Amerikaanse stal zich momenteel op de grid bevindt, niet waarschijnlijk dat er een Mercedes-junior naast Magnussen instapt. Dat zet een streep door de kansen van Esteban Ocon, die zijn zitje bij Force India gaat verliezen aan Lance Stroll, en George Russell, die op weg is naar de Formule 2-titel.

Hij was al afgeschreven, maar Romain Grosjean lijkt steeds meer een kanshebber te zijn voor het tweede zitje bij Haas. De Fransman heeft zich na een zeer moeizame eerste seizoenshelft sterk opgericht. Grosjean werd knap vierde in Oostenrijk, knokte zich op de Hockenheimring naar P6 en scoorde in België een keurige zevende plek. Ook in Italië kwam de Fransman in een puntenpositie over de meet – de punten kreeg hij echter niet, omdat de wagen die Haas hem had gegeven illegaal werd bevonden. Naast het feit dat Grosjean eindelijk de boel op de rit heeft en Haas over niet bijzonder veel opties beschikt, komt er nog een aspect kijken. Gene Haas is namelijk erg gesteld op de Franse rijder, omdat deze in 2015 het lef had om zijn toenmalige werkgever Lotus de rug toe te keren ten faveure van een overeenkomst bij de Amerikaanse debutant. Grosjean is sinds het eerste uur aan Haas verbonden, scoorde haar eerste punten en haar beste resultaat. Het silly season van 2018 heeft bizarre verhalen opgeleverd, maar het gekste ligt wellicht nog voor ons..

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'