Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waarom het nieuwe idee van Ross Brawn de doodsteek is voor de Formule 1

Afgelopen zomer kwam Formule 1-baas Ross Brawn met het idee om Formule 1-coureurs in een support-race met gelijkwaardig materiaal tegen elkaar te laten racen. Het idee van enkele Russische journalisten om dat met Formule 2-auto's te doen kan weleens de doodsteek voor de Formule 1 betekenen.

Het klinkt natuurlijk leuk om Formule 1-coureurs eens in gelijkwaardig materiaal met elkaar te laten racen, zoals dat in het verleden gebeurde in dikke vette BMW procar-auto's. Het probleem is echter dat het ook écht leuk is. Te leuk zelfs. Ga maar na. Een support-race met Formule 1-coureurs in bijvoorbeeld gelijkwaardige Formule 2-auto's komt tegemoet aan twee van de grootste tekortkomingen van de huidige Formule 1. De éénzitters produceren in tegenstelling tot de Formule 1-auto's immers wél de gewenste decibellen. Bovendien worden de onwaarschijnlijk grote verschillen tussen de teams in de Formule 1 in één klap opgeheven. Daarmee kan de voorgestelde support-race weleens het evenement gaan worden waar likkebaardend naar uit wordt gekeken door de fans. De iconische namen uit de Formule 1 zorgen voor de allure van de race, terwijl het materiaal waarmee geracet wordt spannende races garandeert.

Overigens is het maar de vraag of een dergelijke race er daadwerkelijk gaat komen, zeker tijdens de raceweekenden. Die zitten al aardig volgepropt met diverse activiteiten en nóg een race kan de last voor de coureurs alleen maar verder vergroten. Sebastian Vettel gaf in Japan grappend aan dat wat hem betreft 'alles beter is dan het geven van interviews', terwijl Lewis Hamilton er juist faliekant op tegen is: "Nee joh, ik heb helemaal geen zin om tijdens een druk weekend ook nog eens in een langzamere auto te moeten stappen."

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs