Waarom het nieuwe idee van Ross Brawn de doodsteek is voor de Formule 1

08 okt. 2018 17:00 Jan van der Burgt 0 reacties
Afgelopen zomer kwam Formule 1-baas Ross Brawn met het idee om Formule 1-coureurs in een support-race met gelijkwaardig materiaal tegen elkaar te laten racen. Het idee van enkele Russische journalisten om dat met Formule 2-auto's te doen kan weleens de doodsteek voor de Formule 1 betekenen.

Het klinkt natuurlijk leuk om Formule 1-coureurs eens in gelijkwaardig materiaal met elkaar te laten racen, zoals dat in het verleden gebeurde in dikke vette BMW procar-auto's. Het probleem is echter dat het ook écht leuk is. Te leuk zelfs.

Ga maar na. Een support-race met Formule 1-coureurs in bijvoorbeeld gelijkwaardige Formule 2-auto's komt tegemoet aan twee van de grootste tekortkomingen van de huidige Formule 1. De éénzitters produceren in tegenstelling tot de Formule 1-auto's immers wél de gewenste decibellen. Bovendien worden de onwaarschijnlijk grote verschillen tussen de teams in de Formule 1 in één klap opgeheven.

Daarmee kan de voorgestelde support-race weleens het evenement gaan worden waar likkebaardend naar uit wordt gekeken door de fans. De iconische namen uit de Formule 1 zorgen voor de allure van de race, terwijl het materiaal waarmee geracet wordt spannende races garandeert.

Overigens is het maar de vraag of een dergelijke race er daadwerkelijk gaat komen, zeker tijdens de raceweekenden. Die zitten al aardig volgepropt met diverse activiteiten en nóg een race kan de last voor de coureurs alleen maar verder vergroten.

Sebastian Vettel gaf in Japan grappend aan dat wat hem betreft 'alles beter is dan het geven van interviews', terwijl Lewis Hamilton er juist faliekant op tegen is: "Nee joh, ik heb helemaal geen zin om tijdens een druk weekend ook nog eens in een langzamere auto te moeten stappen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen