Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waarom je dit Formule 1-weekend helemaal goed zit bij Viaplay

Dit weekend staat er weer een bomvol autosportweekend op het programma met de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk als hoofdmode. Viaplay zit er bovenop en brengt al het racespektakel en meer in jouw huiskamer.

Het is tijd voor de elfde ronde van het wereldkampioenschap Formule 1: de Grand Prix van Oostenrijk. Maar dit weekend is er op de Red Bull Ring meer te zien dan enkel de Formule 1. Wat te denken van de Formule 2, de Formule 3 én de Porsche Supercup? Viaplay doet van de belangrijkste sessies live verslag. Zo mis jij geen seconde van alle actie met Viaplay Max Verstappen zal ongetwijfeld uitkijken naar de GP van Oostenrijk, want van de laatste vijf races op de Red Bull Ring won hij er vier. Op papier heeft hij dus een goede kans om zijn voorsprong verder uit te breiden, te meer omdat er meer punten te verdienen zijn dan in een 'normaal' weekend. Immers, ook in de sprintrace zijn punten te verdienen. De GP van Oostenrijk volgt door die sprintrace-opzet een sterk afwijkend tijdschema. De eerste actie in de eerste vrije training zien we op vrijdag om 13:30 uur, de kwalificatie volgt dan enkele uren later om 17:00 uur. Een dag later kijk je de tweede vrije training om 12:30 uur, de sprintrace wordt om 16:30 uur van start geschoten. Op zondag begint de race wel 'gewoon' om 15:00 uur. Het commentaar tijdens de bepalende sessies wordt zoals altijd verzorgd door Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk, in de pits bijgestaan door pitreporter Stéphane Kox.

Volop racegeweld op Viaplay

Zoals gezegd houdt het niet op bij de Formule 1-actie alleen. Dagelijks kom je volledig aan je autosport-trekken. Van de Formule 1 kijk je alle sessies live, in het geval van de Formule 3, de Formule 2 en de Porsche Supercap stapt Viaplay in op het moment van de kwalificaties. Rond de Formule 1-actie zal Viaplay vanuit de studio natuurlijk uitgebreid vooruit- en terugblikken op de sessies. Deze keer schuift opnieuw Ho-Pin Tung opnieuw aan, op zaterdag bijgestaan door Giedo van der Garde en op zondag door Tom Coronel. Die zondag begint de uitzending om 14:00 uur, wat het Viaplay-team een uur de tijd gunt om vooruit te blikken op de start van de race en alles wat daar op volgt. Op vrijdagavond kijk je bovendien naar shakedown als terugblik op de vrije trainingen, met Coronel en Vd Garde als analistenduo. Zo kijk jij het hele F1-weekend live Formule 1 met Viaplay

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'