Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waarom Lance Stroll zo belangrijk is voor het huidige Alonso-succes

Momenteel is het Fernando Alonso die de show steelt bij Aston Martin, maar het team benadrukt hoe belangrijk de rol is die Lance Stroll speelt bij de ontwikkeling van het team.

Terwijl Fernando Alonso de sterren van de hemel rijdt, is het seizoen van Lance Stroll nog niet bijzonder goed. Hij staat op de achtste en 'laatste' plaats in het kampioenschap als je kijkt naar alleen de vier topteams, terwijl zijn Spaanse teamgenoot de derde plek bezet achter de twee dominante Red Bull-coureurs. Alonso stond zelfs al vier keer op het podium. Het Aston Martin-team zette dit jaar een enorme stap, nadat de weg omhoog in de tweede helft van vorig jaar al was ingezet. Lance Stroll maakte toen al deel uit van het team, samen met Sebastian Vettel, die aan het einde van het vorige seizoen een punt achter zijn Formule 1-carrière zette. In gesprek met RacingNews365 vertelt Engineering Director Luca Furbatto van Aston Martin hoe belangrijk de Canadees is voor het team. "Hij is de laatste jaren een 'element van continuïteit' geweest voor ons. Dat is heel belangrijk. We hadden twee jaar Sebastian en nu hebben we Fernando, maar Lance was de stabiele factor." "Hij is op veel verschillende vlakken een hele goede coureur. Zijn feedback was vorig jaar erg vergelijkbaar met die van Vettel en ook dit jaar is het erg vergelijkbaar met de feedback van Alonso. Als we oplossingen ontwikkelen voor op de auto, dan is Lance enorm belangrijk bij de beoordeling daarvan." De coureur begon het jaar met twee gebroken polsen na een fietsongeluk, maar wist ondanks dat zijn stempel te drukken, vertelt Furbatto. "Ik was vooral onder de indruk toen hij met die blessures een paarse, eerste sector reed in Saoedi-Arabië, terwijl die sector vol zit met blinde, snelle bochten. Dat toonde aan dat hij supergetalenteerd is en we zijn erg dankbaar dat hij voor Aston Martin rijdt."

Vettel & Alonso

De afgelopen drie seizoenen had Stroll dus twee grote kampioenen als teamgenoot. Eerst Vettel, later Alonso. De Duitser kon nooit schitteren voor Aston Martin, vooral vanwege het materiaal, maar dat wil volgens Furbatto niet zeggen dat hij niets heeft bijgedragen aan de huidige successen van Alonso. "Beide coureurs hebben enorm veel bijgedragen aan het team. Je had al de debriefings moeten zien waarbij Vettel de vorige jaren betrokken was! We waren uren bezig met het sneller maken van de auto", lacht hij al doelend op de typische karaktereigenschap van de viervoudig kampioen. "De auto was vorig jaar echter niet heel goed. Het werd beter nadat Vettel de knoop had doorgehakt om te stoppen en Fernando naar het team kwam. Toen was onze auto al beter, al tijdens de test in Abu Dhabi aan het einde van het vorige seizoen." "Als meervoudig wereldkampioenen hebben zij het team echter allebei veel gebracht en vooruit geholpen. Fernando en Seb willen misschien net wat anders van de wagen qua balans, maar Lance zit nu wel wat dichter op de wensen van Alonso dan vorig jaar op die van Vettel", aldus het Italiaanse Aston Martin-kopstuk.

Viaplay
x
Red Bull Marko verklaart verstrekkende gevolgen Perez-crash: "Dan zijn we gehandicapt"