Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waarom Max Verstappen een gridstraf pakt voor GP Rusland

Max Verstappen pakt zoals door Red Bull reeds aangekondigd komend weekend in Rusland een gridstraf voor het installeren van een hagelnieuwe motor. Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

Kort na de GP van Singapore gaf Red Bull aan de Max Verstappen in Rusland met een nieuwe motor aan het vertrek zou staan. Red Bull kiest ervoor een hagelnieuwe B-spec te installeren, in plaats van een C-spec waar het in Singapore mee reed. Het wisselen naar de B-spec zorgt ervoor dat de C-spec die in Singapore betrouwbaarheidsproblemen opleverde aan een inspectie kan worden onderworpen en mogelijk nog kan worden verbeterd door Renault, om later in het seizoen te worden ingezet.

Door naar een nieuwe motor te wisselen, ongeacht de specificatie ervan, breidt Max Verstappen zijn poule met aan te spreken motoren verder uit. Op het Sochi Autodrom valt er naar verwachting toch niet meer te halen dan een vijfde en zesde plaats en dus is het logisch dat Red Bull er voor kiest juist daar gridstraffen te incasseren. Mochten er zich op circuits waar Red Bull kansrijker is vervolgens toch motorproblemen voordoen, dan kan Max Verstappen straffeloos wisselen naar een motor die hij eerder al achterin zijn RB14 had liggen. Red Bull kiest in feite de piekmomenten uit, om daar vol in te zetten op de overwinning, om op de mindere circuits een ingecalculeerd verlies te nemen.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'