© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Waarom Max Verstappen naar eigen zeggen de pole in Mexico misliep

28 okt. 2018 10:33 René Oudman 0 reacties
Als dé grote favoriet begon Max Verstappen aan de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico, maar uiteindelijk was het teamgenoot Daniel Ricciardo die met de eer van P1 aan de haal ging. De 21-jarige Nederlander werd tweede, en dat stemde hem niet bepaald tevreden.

Verstappen sprak naderhand van meerdere problemen die hem dwarszaten tijdens de allesbepalende tijdtraining op het Autódromo Hermanos Rodríguez. De wagen gedroeg zich niet bepaald zoals de Nederlander zich had voorgesteld.

Het grootste probleem zat ‘m volgens Verstappen in de mate waarin zijn achterwielen blokkeerden. De viervoudig Grand Prix-winnaar moest zijn engine mappings erop aanpassen en sprak zelfs van een andere rembalans. Zodoende kon Verstappen niet maximaal in de aanvalsmodus, iets wat zijn concurrenten wél konden. Ondanks de problematiek miste Verstappen de poleposition op slechts zesentwintig duizendsten van een seconde.

“Tijdens de kwalificatie konden we er niets aan veranderen”, sprak Verstappen achteraf. “Het enige wat ik nog kon proberen was om de rembalans te verstellen en de wagen te stabiliseren.” Overigens was het probleem niet nieuw voor de bestuurder van de wagen met startnummer 33. “Gedurende de tweede vrije training had ik dat probleem ook al. Echter, in de training heb je alle tijd om andere dingen te proberen.”

De wagen voelde aan alsof deze ‘op de handrem’ was gezet, zo liet Verstappen optekenen. “De achterwielen blokkeerden als ik terugschakelde of het gas losliet. Dit is niet hoe je een kwalificatie in wil gaan”, baalde de Nederlander, die nog twee kansen heeft om het record ‘jongste polesitter ooit’ over te nemen van Sebastian Vettel.

Vanaf startplaats twee, de plek waarvandaan Verstappen vorig jaar eveneens vertrok, mag de Nederlander proberen om wederom de Grand Prix van Mexico op zijn naam te schrijven. In 2017 schreef de Nederlander de race met overtuiging op zijn naam.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen