Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waarom Max Verstappen vandaag in de simulator van Red Bull test

Twee testdagen kwam Max Verstappen in actie tijdens de wintertest in Barcelona. De Nederlander legde daarin ruim 230 ronden af, tot tevredenheid van het Red Bull-Honda team.

Op maandag en woensdag nam Verstappen plaats in de RB15 en werkte op beide dagen zonder al te grote problemen zijn testprogramma’s af. Na de eerste dag was er de glimlach, na de tweede testdag was er meer voorzichtigheid rondom het team van Red Bull.

Teambaas Christian Horner en adviseur Helmut Marko blijven herhalen tevreden te zijn over de pace van de Red Bull-Honda combinatie en het verloop van de testdagen. Feit is wel dat Red Bull in drie dagen veel minder ronden aflegde dan concurrenten Mercedes en Ferrari. Lijstaanvoerder is de Duitse renstal met 495 ronden, gevolgd door Ferrari met 460. Red Bull kwam tot slechts 329 ronden. Ondanks de positieve woorden van het team over de nieuwe RB15 overheerst er in de paddock nog niet het gevoel dat de nieuwe Red Bull de bakens aan het verzetten is. Ja, de Honda-motor presteert vooralsnog zonder problemen, maar is nog niet echt op de pijnbank gelegd. Geruchten over een gebrek aan downforce aan de achterkant van de Red Bull doen de ronde, deels door het team gepareerd door de uitleg dat het de eerste twee dagen met een andere achtervleugel reed. Max Verstappen vertrok woensdag direct na zijn testwerkzaamheden in Barcelona naar de fabriek in Milton Keynes. Daar neemt hij vandaag plaats in de simulator om verder te testen. Normaal gesproken het werk van ontwikkelingscoureur Sebastien Buemi. Red Bull koos er voor om Verstappen plaats te laten nemen om zo verder te testen op basis van zijn gevoel en de beschikbare data van de woensdag, te meer omdat Buemi nog geen meter gereden heeft in de RB15. Tegelijk met Pierre Gasly kan de Nederlander werken aan de set-up van de Red Bull in de cruciale ontwikkelingsfase van de nieuwe bolide voor de start van het seizoen. De Oostenrijkse renstal zal mogelijk vandaag diverse nieuwe componenten en afstellingen proberen, waarmee het logisch is als Gasly soms langer in de pitbox staat dan verwacht.

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"