Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waarom McLaren ondanks haar desastreuze start dit weekend wel punten denkt te pakken

Lando Norris en Oscar Piastri zullen hun eerste Grand Prix-weekend van het jaar zo snel mogelijk willen vergeten, net als de rest van het team, maar toch heeft de iconische renstal goede hoop dat men aankomend weekend wel punten kan veroveren.

Voor McLaren verliep de GP van Bahrein niet naar wens. Na een teleurstellende voorbereiding tijdens de testdagen was ook de eerste race van het jaar een deceptie. Oscar Piastri viel namelijk uit met problemen en ook Lando Norris werd door betrouwbaarheidsproblemen gehinderd, waardoor hij de race achteraan finishte.

Betrouwbaarheidsproblemen

Afgelopen winter heeft McLaren haar ontwikkelingsdoelen naar eigen zeggen niet gehaald en dus lijkt het wel eens een lastig jaar te kunnen worden. Toch heeft men op weg naar de GP van Saoedi-Arabië goede moed. Als betrouwbaarheid geen roet in het eten had gegooid tijdens de seizoensopener in Bahrein, dan hadden er namelijk punten ingezeten, zo denkt men. "Het team reist met een hernieuwde mindset en vol vastberadenheid af naar Djedda, om ons daar terug in de punten te vechten. Dat was in Bahrein mogelijk geweest als we niet door betrouwbaarheidsproblemen waren getroffen", zo redeneert McLaren-teambaas Andrea Stella in aanloop naar de tweede race van het jaar. "Er zijn vele analyses uitgevoerd de laatste week om ervoor te zorgen dat alle problemen zijn opgelost. We weten dat we werk te verrichten hebben, maar het team in Woking en het team op het circuit zijn vol gefocust op ontwikkelingen en zijn er klaar voor om in Saoedi-Arabië weer het circuit op te gaan!"

Norris: "Ik geloof in McLaren"

Ook de coureurs kijken met een positieve blik vooruit op de tweede GP van het seizoen. "Het is mooi om hier weer terug te zijn", vertelt Lando Norris. "De snelheid ligt hier hoog en ik hou van stratencircuits, dus ik kijk er naar uit om weer de baan op te gaan. Vorig jaar ging het hier goed en hadden we een goede racepace, dus punten liggen zeker in het verschiet!" "We moeten dan wel het maximale uit de auto halen. Het team werkt hard om veranderingen door te voeren na de GP van Bahrein, om er zo voor te zorgen dat we een beter weekend meemaken. Ik geloof echter in het team en wat ze aan het doen zijn. We gaan alles geven", aldus de Brit.

Piastri: "We blijven pushen"

Rookie Oscar Piastri staat er hetzelfde in. “Ik kijk er naar uit om in Djedda te racen. Ik heb hier in F2 ook al geracet, dus ik heb al wat ervaring met dit snelle circuit. Ik kijk er naar uit om het in F1-materiaal te proberen. Dit wordt namelijk de eerste keer voor mij dat ik in F1-materiaal op een stratencircuit race." "Alhoewel het resultaat van mijn eerste F1-race vorige week teleurstellend was, heb ik veel geleerd en het is belangrijk om het hoofd omhoog te houden. Ik weet dat het team hard werkt om Lando en mij een goede auto te geven. We blijven pushen als team en ik heb er het volste vertrouwen in dat het ons gaat lukken."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"