Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Waarom Mercedes zich weinig zorgen maakt om de sterke Verstappen

De afgelopen weken kruipt Red Bull langzaam maar zeker naar Mercedes toe. Alhoewel de kampioenen het absoluut door hebben en er ook openlijk over praten, raken ze tegelijkertijd niet in paniek.

Hamilton Verstappen Duitsland
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De afgelopen maanden zien de Formule 1-fans een patroon dat ze de afgelopen jaren meer dan eens hebben ontdekt. Red Bull begon vergeleken met Mercedes teleurstellend aan het seizoen, terwijl Mercedes niet voor het eerst juist uit de startblokken schoot. De afgelopen weken zet het team van Max Verstappen en Alexander Albon echter steeds weer een nieuw stapje vooruit richting de leiders in het kampioenschap.

Na de sterke kwalificatie en de solide race van Max Verstappen was het dit weekend een van de meest voorkomende gespreksonderwerpen in de paddock. Ook Andrew Shovlin, de Trackside Engineering Director van het Mercedes-team, werd gevraagd naar de progressie van Red Bull. Komt de dominantie van Mercedes in gevaar? Ten overstaan van onder meer RacingNews365 erkent hij dat de Oostenrijkse concurrent hen in de nek hijgt.

Echt zorgen lijkt hij zich daarentegen niet te maken. "Ze staan inderdaad steeds dichter op ons. In de kwalificatie klokten Max en Lewis hun beste tijden in Q2 en als je naar die tijden kijkt, dan zit het inderdaad heel, heel dicht op elkaar. Valtteri wist er alleen een perfecte ronde uit te persen op het moment dat het telde", zo blikt de Britse engineer terug op de kwalificatie voor de Grand Prix van de Eifel.

Ook tijdens de race ging het niet allemaal vanzelf. Er moest op elk moment rekening worden gehouden met Max. Toch trok Hamilton uiteindelijk aan het langste eind. "Het was geen gemakkelijke race, zeker niet. We overwogen een tweestopper, maar daarvoor was er geen groot genoeg gat naar Verstappen. Daarom lieten we Hamilton zelf beslissen."

Al met al werd het in Duitsland duidelijk dat Mercedes de komende zes Grands Prix constant rekening zal moeten houden met Red Bull, al had Shovlin dat al aan zien komen. "In de loop van het seizoen zijn ze steeds dichterbij gekomen. Dat zal deels te maken hebben met het verbod op verschillende motorstanden, maar ze ontwikkelen momenteel ook gewoon sneller dan wij."

"Dat wordt steeds duidelijker", concludeert de Mercedes-man, die overigens meteen benadrukt dat het niets nieuws is. "Om eerlijk te zijn gaat het al jaren zo. Red Bull heeft vaak de neiging om minder goed uit de startblokken te komen dan wij. Ik kan me eigenlijk ook geen seizoen herinneren waarin Red Bull in de slotfase niet bijna op dezelfde hoogte met ons stond."

Ook dit seizoen zal het hoogstwaarschijnlijk zo zijn, denkt Shovlin. "Als die trend zich doorzet, dan worden de komende races steeds lastiger voor ons en zal het steeds moeilijker worden om de poleposition te veroveren op zaterdag en op zondag op de bovenste trede van het ereschavot te staan", aldus de Trackside Engineering Director.

Ook teambaas Toto Wolff toonde eerder al zijn spierballen, door toe te geven dat de focus bij Mercedes al lang en breed op 2021 ligt.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

21 reacties

Viaplay

Unibet
x
Red Bull Red Bull verliest grote voorsprong op één belangrijk vlak