Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Waarom Mercedes zo sterk was in Mexico en een nadeel verwacht in Brazilië

Mercedes leek in Mexico zicht te hebben op de eerste overwinning van het team dit seizoen, maar Red Bull was nog net wat te snel. Ze komen echter steeds dichter bij het topteam. Waardoor waren ze zo sterk?

Hamilton Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Lewis Hamilton finishte in Mexico vijftien seconden na winnaar Max Verstappen, maar in de openingsfase van de race kon hij prima bijblijven. Het is een groot verschil met eerder dit Formule 1-seizoen, toen Mercedes soms nog moeite had om Q3 te bereiken in de kwalificatie. Er zit verbetering in bij het voorheen dominante team.

Waardoor was Mercedes in Mexico zo snel? James Vowles, hoofdstrateeg van de Duitse renstal, legt het uit. "Meerdere factoren speelden hierin mee. Ten eerste hadden we een groot upgradepakket geïntroduceerd in Austin en daardoor hebben we een stap voorwaarts gemaakt. Dit werd vooral in Mexico zichtbaar."

"Ten tweede zijn we heel goed als we maximale downforce gebruiken en anderen dat ook doen. Dat werd al duidelijk in Zandvoort en in Boedepast en dat was in Mexico niet anders. Iedereen reed hier met maximale achtervleugel en zo veel mogelijk downforce."

Wat betekent dit voor Brazilië en Abu Dhabi?

Mercedes zal gebrand zijn op in ieder geval een overwinning dit seizoen, maar veel kansen hebben ze niet meer. Nog twee races te gaan: wat moeten we van het team verwachten in Brazilië en in Abu Dhabi? "Dat is nog lastig te voorspellen voordat we er zijn aangekomen, maar ik denk niet dat we net zo competitief zijn als afgelopen weekend", zo moet Vowles toegeven.

"Het zal niet veel verschillen, maar een kleine stap terug is mogelijk. Ik verwacht ook dat Ferrari er weer dichter op zit dan het geval was in Mexico. Ja, het circuit ligt hoger dan normaal met zo'n 700 meter boven zeeniveau, maar de lay-out van het circuit is natuurlijk ook een factor. We functioneren goed op circuits met veel hoge downforce en dat is niet helemaal het geval in Brazilië."

Ook interessant:

Verstappen moet Mercedes méér vrezen dan Ferrari op weg naar nóg meer records

Red Bull stond in Mexico in de spotlights. Vanwege de straf voor het overschrijden van de budgetcap, vanwege het boycotten van Sky Sports en vanwege het dominante optreden van Verstappen. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken alles in de nieuwe aflevering van de RN365 Formule 1-podcast.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

7 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"