Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Waarom nog meer Mercedes-personeel zal overstappen naar Red Bull

Mercedes moest vandaag een flinke klap incasseren toen Red Bull aankondigde nóg eens vijf mensen in dienst te nemen die op dit moment nog op de loonlijst van Mercedes staan. Echter, het einde is nog niet in zicht.

Verstappen Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

In navolging van Ben Hodgkinson, die door Red Bull werd aangetrokken als de technisch directeur van Red Bull Powertrains, wist het team nog eens vijf Mercedes-namen aan zich te verbinden, wat het totaal op zes brengt. En de verwachting is dat het daarbij niet zal blijven.

Red Bull heeft steeds aangegeven te willen zoeken naar de knapste koppen op motorisch gebied en dat het Verenigd Koninkrijk een prachtig grote visvijver daarvoor is. En natuurlijk kan men daarbij niet om de in Brixworth gevestigde motorafdeling van Mercedes heen. Een blik op de uitslagen van de laatste jaren in de Formule 1 leert je dat daar hele goede mensen werken.

RacingNews365 heeft dan ook begrepen dat nog meer mensen zich bij Red Bull zullen voegen, mensen van verschillende bedrijven, maar naar verluidt zeker ook nog meer mensen van Mercedes.

Eerder legden we al uit dat de drempel voor Mercedes-personeel om over te stappen naar Red Bull laag is, omdat de beide fabrieken nog geen vijftig kilometer uit elkaar liggen. Verhuizen is zodoende niet nodig en het gezinsleven wordt er dus niet door geraakt. Dat legt echter alleen uit waarom Red Bull een goed alternatief is voor Mercedes, het legt niet uit waarom men klaarblijkelijk graag weg wil bij de kampioensformatie.

			© Red Bull Content Pool / Getty Images
	© Red Bull Content Pool / Getty Images

We weten dat Red Bull erom bekend staat zeer goed te zijn voor haar werknemers. Het feit dat de nieuw aangetrokken teamleden allemaal een langdurig verleden hebben met Mercedes, doet vermoeden dat ze het daar ook niet slecht hadden, maar Red Bull kan wel schermen met zaken die Mercedes niet heeft.

Vooralsnog zal de nieuw te bouwen motor namelijk enkel achterin de Red Bull- en AlphaTauri-bolides komen te liggen, dat terwijl de Mercedes-motoren ook door klantenteams Aston Martin, McLaren en Williams worden afgenomen. Het soort exclusiviteit dat Red Bull biedt kan een factor zijn in de overwegingen over te stappen.

Dat 'wij-zijn-één-familie-gevoel' wordt bovendien versterkt door het feit dat Red Bull straks alles onder één dak heeft, van de chassis-tak tot de motor-tak en alles wat daar tussenin ligt. Hetzelfde geldt voor Ferrari, maar in het geval van Ferrari gaat het voordeel van niet hoeven te verhuizen duidelijk niet op.

Als men bovendien al toe was aan een nieuwe uitdaging, dan is dit het moment om die nieuwe uitdaging aan te gaan. De komende jaren wordt de ontwikkeling van de huidige motor bevroren, dus daar haal je geen voldoening meer uit. De nieuwe motor die in 2025 of 2026 het levenslicht ziet, moet nog ontworpen en volledig ontwikkeld worden, te meer omdat die regels nog niet in beton zijn gegoten.

Dat laatste gegeven maakt het ook mogelijk voor het huidige Mercedes-personeel om het verlof op te nemen dat nodig is om überhaupt bij de concurrent aan de slag te gaan. Ze hoeven nu eenmaal niet al volgende week te beginnen. Als dat pas eind 2022, zoals in het geval van Hodgkinson, is dat tijdig genoeg.

Ook interessant:

Natuurlijk hebben we het over de foutjes van Max Verstappen, de verfoeide track limits in Portugal en natuurlijk blikken we vooruit op de Grand Prix van Spanje. Genoeg om over te praten met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Mental Theo.

Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1