Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Waarom Norris de ideale Red Bull-coureur is

Met de ijzersterke prestaties van Lando Norris en de tegenvallende resultaten van Sergio Perez wordt eerstgenoemde coureur steeds vaker gelinkt aan een zitje bij Red Bull. Dit is waarom de jonge Brit als teamgenoot van Max Verstappen nog niet eens zo'n gek idee is.

Verstappen Norris Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Misschien is het binnenhalen van Lando Norris wel dé beste keuze voor Red Bull op dit moment. Niet alleen als vaste teamgenoot van Max Verstappen voor de komende jaren, maar ook voor de toekomst van het Oostenrijkse Formule 1-team. Helmut Marko en Christian Horner hebben er nooit een geheim van gemaakt dat Norris geliefd is bij Red Bull.

Nu Sergio Perez ook nog eens onder vuur ligt en Norris tegelijkertijd excelleert, is een overstap naar het team van Verstappen in de (nabije) toekomst weer wat realistischer geworden. Waarom? We zetten het voor je op een rijtje.

Norris heeft zijn talent dikwijls bewezen

Nu Norris bezig is met zijn vijfde Formule 1-seizoen mag hij absoluut geen nieuweling meer genoemd worden. Al sinds zijn eerste jaar in de F1 (2019) rijdt hij voor McLaren en ondanks het feit dat de Britse renstal niet meedoet voor de kampioenschappen, heeft hij zijn talent jaar op jaar bewezen.

Op zijn eerste jaar na heeft hij in al zijn seizoenen minimaal één podium behaald, met in 2021 zelfs vier maal een top drie-finish. Tot op de dag van vandaag zijn er maar weinig F1-prominenten die twijfelen aan de rijkunsten van de (nog altijd) jonge Brit en dat zet hem goed weg binnen de autosportmarkt. Hij is een bewezen leider van het team, blijft rustig en nuchter maar rijdt ondertussen zeer imposant naar een goed resultaat.

Dat werd in Groot-Brittannië weer duidelijk. Na een sterke kwalificatie liet Norris zien dat hij prima met de druk vooraan om kan gaan. Sterker nog: hij kon de leiding van Max Verstappen overnemen en dit rondenlang vasthouden zonder fouten te maken. Hij heeft zich bewezen met betere en slechtere bolides en dat is precies wat hem een betrouwbare factor maakt.

Red Bull kan op hem bouwen - ook na Verstappen

Een teamgenoot van Verstappen waar Red Bull op kan bouwen klinkt als een minimale vereiste voor de functie bij het topteam. Toch is dit juist hét hoofdpijndossier van het team sinds het vertrek van Daniel Ricciardo. Tuurlijk, een terugkeer van de Australiër is ook weer mogelijk, maar de kans is groot dat hij al over zijn piek heen is.

Bij Norris is dat absoluut niet het geval en met zijn talent kun je er van uitgaan dat de jonge Brit prima presteert naast Verstappen. Na mislukte huwelijken met Daniil Kvyat, Pierre Gasly en Alex Albon (en nu ook Perez?) is Red Bull maar wat graag op zoek naar iemand die het meer dan twee of drie jaar volhoudt naast de huidige wereldkampioen.

Bovendien tikt de klok door en zal Red Bull langzaam maar zeker 2028 in beeld hebben, of beter gezegd daarna: Verstappen heeft een contract tot en met dat jaar en met de uitspraken van de Limburger de afgelopen tijd lijkt hij niet langer door te willen.

Mocht Verstappen inderdaad na '28 stoppen, dan heeft Red Bull een nieuwe topcoureur nodig. De huidige F1-grid kent genoeg goede jonge coureurs, maar de echt uitzonderlijke? Dat zijn Verstappen, Norris, George Russell en misschien nog Charles Leclerc. Red Bull wil ongetwijfeld een (jonge) topper hebben om nog jaren op te kunnen bouwen zodra Max besluit te stoppen.

Goede band met Verstappen

Norris en Verstappen zijn vrienden en dat wordt vaak genoeg duidelijk binnen en buiten de Formule 1-weekenden. De twee treffen elkaar regelmatig tijdens een potje simracen, halen grappen met elkaar uit en zijn altijd aardig en respectvol naar elkaar. Ondertussen durven ze wel keihard tegen elkaar te strijden.

Neem de openingsronden van de race op Silverstone, waar Norris de leiding pakte en vijf rondes lang hard verdedigde op Verstappen. Hard, maar vol respect. De goede band is belangrijk bij teamgenoten. Perez en Verstappen hebben ook enigszins een goede band, maar al sinds 2022 (Monaco en Brazilië als voorbeeld) zien we toch een aantal scheurtjes ontstaan...

De leuke band tussen Max en Lando biedt ook op commercieel niveau kansen. Red Bull is absoluut niet vies van een beetje marketing en ook in de online wereld weet Verstappen Red Bull prima te promoten. Daar weet Norris ook alles van en daar kan hij ook in assisteren. De tijd zal uitwijzen of Norris ooit in een Red Bull-bolide stapt.

Ook interessant:

Red Bull zonder Verstappen bij lange na niet zo dominant

De F1 GP van Groot-Brittannië was een prooi voor Verstappen, maar eigenlijk ook voor McLaren. Is dat team terug? En hoe beoordelen Coronel, Dimmers en Mosterdijk het optreden van de Red Bull-coureurs die toch al onder het vergrootglas lagen?

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Magistrale Verstappen evenaart twee unieke records in kwalificatie Imola