Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Waarom Norris niet naar Red Bull wil

Dat Lando Norris een moeilijke seizoenstart heeft, is duidelijk. De McLaren lijkt nu wat snelheid gevonden te hebben in de Grand Prix van Azerbeidzjan, maar de vraag blijft of deze stijgende lijn zich gedurende het seizoen zal voortzetten. Toch moet Norris er niet aan denken om een overstap te maken naar het team van Red Bull.

Lando Norris
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

In 2022 tekende Lando Norris een langdurig contract bij McLaren. Het idee achter het vierjarige contract is dat zowel Lando als het team genoeg tijd krijgt om gestaagde voortgang te boeken en uiteindelijk mee te kunnen vechten voor de overwinning. Verrassend genoeg heeft dit contract volgens teambaas Zak Brown geen exit-clausule. Een perfecte deal voor McLaren, zo lijkt het. Maar waarom is Norris hiermee akkoord gegaan?

Een overweging

Lando Norris heeft nog tot en met 2025 een contract lopen bij raceteam van McLaren. Hij geloofde dat dit contract hem zekerheid zou bieden en dat McLaren tegen 2025 voldoende progressie zou maken. "Het is een overweging geweest van waar ik denk dat ik het beste uit mezelf kan halen en wanneer ik denk dat ik het beste uit mezelf kan halen", laat hij in een interview met The Race weten.

"Ik ben niet iemand die snel dit snel zou zeggen, maar ik ben er zeker van dat als ik tegen Max Verstappen of Lewis Hamilton zou moeten vechten, dat ik een goede tegenstander zou zijn voor het kampioenschap. Ik zeg niet dat ik zou winnen, maar ik zou zeker tegen ze kunnen strijden. En ik denk dat dit nog meer het geval is in 2024 en 2025."

"Als je kijkt waar Max Verstappen was een paar jaar geleden... Hij crashte vaak. Iedereen vond hem chaotisch en kijk naar waar hij nu is, hoe professioneel hij nu is."

Trouw aan McLaren

Sinds de nieuwe reglementen in 2022 loopt McLaren achter de feiten, en dus het veld, aan. De vraag of Norris wel de juiste beslissing heeft gemaakt door een langdurig contract te tekenen bij het Britse raceteam, begon toen al door de wandelgangen te zweven.

Hij is hier zelf erg nuchter over: "Ik vind het eigenlijk een compliment dat men het hierover heeft. Het is fijn dat veel mensen geloven dat ik een mogelijkheid moet hebben om het beter te kunnen doen."

Overstap naar Red Bull?

Een ander gerucht wat toentertijd ook speelde was of er geen interesse was vanuit Red Bull om Lando Norris een contract aan te bieden. Volgens Norris speelde dit 'jaren geleden', en heeft hij nooit een keuze gehad tussen Red Bull en McLaren. Hij is nog steeds overtuigd dat hij het beste uit de verf komt bij McLaren: "Ik geloof dat McLaren het beste voor mij is op lange termijn. Daarom ook de vierjarige deal."

"En daarnaast, al zou ik naar een ander team gaan, dan zou ik het gelijk duidelijk maken dat ik er niet ben om tweede coureur te zijn." En bij Red Bull zou hij naast Max Verstappen onoverkomelijk de tweede coureur zijn.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

21 reacties

Viaplay

Unibet
x
Interview Sarcastische Wolff juicht nieuw F1-'worstel'idee toe: "Zien we meteen hoe stom het is"