Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Waarom Red Bull geen enkel risico neemt met Ricciardo

Gekke ontwikkelingen daargelaten stapt Daniel Ricciardo tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten weer in zijn AlphaTauri. De Australiër brak in Zandvoort zijn pols en is sindsdien aan het herstellen. Red Bull heeft geen enkel risico genomen in dat proces.

Ricciardo
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De tweede vrije training in Zandvoort draaide voor Daniel Ricciardo uit op een fiasco. De Australiër zag zijn landgenoot Oscar Piastri in de muur staan en besloot zelf ook bewust rechtdoor te schieten. Ricciardo had geen tijd om zijn handen van het stuur te halen, waardoor hij een gecompliceerde polsbreuk opliep.

Sindsdien zit Liam Lawson in de auto, maar Ricciardo lijkt zijn comeback te gaan maken in Austin. Christian Horner, teambaas van Red Bull, vertelt tegenover onder andere RacingNews365 waarom de terugkeer wat langer op zich liet wachten.

"Fysiek moet Daniel volledig fit zijn", vertelt Horner. "Ik denk dat het verstandig was om de Grand Prix van Qatar nog over te slaan, zeker met de hitte die we troffen. Het wordt uiteraard lastig voor hem om in Austin, tijdens een sprintweekend, in te stappen, maar ik weet zeker dat hij fysiek in orde zal zijn."

Er waren meer redenen waarom Ricciardo nog niet terugkeerde, zo stelt Horner. "Met Liam hadden we een uitstekende vervanger in huis, waardoor het niet nodig was om extra druk op Daniels terugkeer te leggen. Hij heeft ook al een contract voor volgend jaar en dus namen we geen onberekende risico's. Dat kan op de lange termijn averechts werken. Hij heeft nu twaalf dagen extra om naar Austin toe te werken."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Mercedes Hamilton wijst eigen vervanger aan: "Ik zou hem kiezen"