Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Waarom Red Bull volgens Ferrari dit jaar sneller ontwikkelde: "Makkelijker om daar winst uit halen"

Ferrari en Red Bull leken in 2022 op gelijke voet van start te gaan. Sterker nog, de Ferrari werd aangewezen als de net iets betere auto. Toch was het Red Bull dat naarmate het seizoen vorderde steeds meer ging domineren. Waar verloor Ferrari die ontwikkelslag? Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft daar tegenover onder andere RacingNews365 wel een theorie over.

Leclerc Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

"Ik denk dat daar meerdere redenen aan ten grondslag liggen", zo begint hij. "Red Bull volgde een duidelijk pad en dat had alles te maken met het terugbrengen van het totaalgewicht van de auto. Voor ons wat dat geen issue, maar Red Bull wist dus wat ze aan moesten pakken om meer performance uit de auto te halen."

"Voor ons was dat laatste ingewikkelder", zo vervolgt de Italiaan, die binnenkort teambaas af is. "Voor ons was het zaak om het aerodynamische concept te verbeteren. Terugkijkend moeten we misschien concluderen dat de ontwikkelingen die we doorvoerden niet afdoende waren."

"We zijn bovendien vroeg gestopt met de doorontwikkeling. Niet omdat we dat wilden, maar vanwege budgettaire overwegingen. Daar zitten zaken in die we moeten evalueren. Hebben we wel aan het juiste project prioriteit gegeven, kijkend naar 2022 en 2023? Dat kan alleen het volgende seizoen ons vertellen."

Als hij zijn antwoord afrondt, komt hij tot slot uit bij waar hij mee begon: "De belangrijkste reden was dat Red Bull een duidelijke koers voor ogen had, namelijk het terugbrengen van het gewicht. Het was makkelijk om dáár performancewinst uit te halen."

Ook interessant:

Verstappen laat zien waarom Perez altijd in zijn schaduw zal staan

Max Verstappen won dominant de GP van Abu Dhabi, terwijl Sergio Perez niet opgewassen was tegen Ferrari. In de nieuwste F1-podcast vellen Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel over alle gebeurtenissen in Abu Dhabi.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Ferrari

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Opgehelderd Team Redline verklaart 'onzichtbare' crash Verstappen