Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waarom Ricciardo de ideale teamgenoot voor Verstappen zou zijn

Wie is dé ideale teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull? Is dat zijn huidige collega, Sergio Perez, of toch zijn oud-teamgenoot Daniel Ricciardo?

Eerder schreven we al waarom Sergio Perez op dit moment al dan niet de ideale teamgenoot is voor Max Verstappen bij Red Bull. De uitgebreide uitleg valt hier te lezen , maar samenvattend scoort Checo de punten maar is hij geen dreiging voor Max en dat zorgt voor rust binnen het team. Maar hoe zit dat met Daniel Ricciardo? De voormalige teamgenoot van Verstappen was even van de Formule 1-grid verdwenen en de kans op een comeback leek klein, maar feit is wel dat hij nu in het zitje van AlphaTauri plaats heeft genomen. En dat betekent automatisch dat hij ineens in het 'opstapstoeltje' zit richting Red Bull. Dát betekent weer dat hij nu ook een goede kans maakt en misschien wel de juiste keuze is. We leggen je uit waarom.

Ricciardo en Verstappen: een bewezen duo

In 2016, 2017 en in 2018 waren Verstappen en Ricciardo een van de hechtste duo's op de Formule 1-grid. Tuurlijk, er waren een aantal 'hobbels op de weg', om de bekende crash in Bakoe maar als voorbeeld te nemen, maar het tweetal van Red Bull raakte al snel bevriend en zijn dat nog altijd. Verstappen heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij Ricciardo graag weer terug ziet in het zitje bij Red Bull als zijn teamgenoot en terugkijkend op de eerdere jaren dat dat het geval was, heeft Daniel laten zien dat hij de punten binnenhaalt, niet veel onderdeed voor Verstappen, competitief is en goed kan werken binnen de familie van het Oostenrijkse topteam. De twee vliegen vaak samen naar races, zien elkaar buiten 'werk' ook wel eens en hebben een goede band, wat zorgt voor een goede samenwerking, veel humor, glimlachen, een prettige werksfeer en - waar we hier later nog op doorgaan - goede marketing.

Ervaring genoeg

Ricciardo is zojuist begonnen aan zijn dertiende seizoen in de Formule 1, ook al zitten daar twee halve seizoenen bij (2011 en 2023). Met 234 racestarts heeft hij meer dan genoeg ervaring om voor een topteam als Red Bull te rijden. Wat hij natuurlijk al deed. Daarnaast won hij 8 races, pakte hij 32 podiums en scoorde hij in zijn F1-carrière meer dan 1000 punten. Perez heeft ook genoeg ervaring, dus op dat vlak hoeft Ricciardo zeker geen slechtere keuze te zijn. De twee zijn redelijk vergelijkbaar met elkaar: Daniel heeft twee overwinningen meer, maar Checo heeft een podium en een handvol punten meer. Waar de twee misschien wel in verschillen, is dat Ricciardo beter weet hoe hij ervoor staat. Zeker na zijn jaren bij McLaren en Renault lijkt hij realistischer te zijn en niet te hoog van de toren te willen blazen. Intern zal hij dan ook minder snel voor onrust zorgen door grootse uitspraken, om vervolgens spreekwoordelijk op zijn bek te gaan.

Marketing

Laten we niet vergeten wat Red Bull eigenlijk is: een energiedrankjesmerk met misschien wel de gekste, grootste maar geniaalste marketingafdeling in de wereld. In de sportwereld voeren ze stunt na stunt uit en ook in de Formule 1 is niets te gek voor het Oostenrijkse merk. Of het nou gaat om donuts draaien met een F1-bolide op een wolkenkrabber, een race met caravans, Verstappen die van een skischans afscheurt of een F1-roadtrip door de Verenigde Staten: niets is te gek voor Red Bull, Verstappen en natuurlijk ook Ricciardo. Ricciardo is namelijk hot property met zijn iconische glimlach en humor, dat bleek wel toen hij terugkeerde halverwege het huidige F1-seizoen: een zwerm aan journalisten stond klaar om hem te verwelkomen binnen de paddock, waar hij volgens vele prominenten thuis hoort. De combi Ricciardo-Verstappen kan alleen maar positief uitpakken voor de marketingafdeling van Red Bull, ook al is Perez een belangrijke marketingpion voor de Mexicaanse en Latijns-Amerikaanse markt. Wie vind jij de ideale teamgenoot voor Verstappen? Laat het hieronder weten!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel