Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waarom Russell 'doodop' is na zijn eerste seizoen naast Hamilton

George Russell eindige boven Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton in de WK-stand van 2022, maar makkelijk was het niet voor hem.

Na afloop van het Formule 1-seizoen reflecteert George Russell op een mooi, maar zwaar jaar bij Mercedes. De jonge Brit moet toegeven dat het zeker niet makkelijk is om naast zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton te rijden. In zijn eerste jaar voor Mercedes finishte hij met 274 punten op de vierde plaats in de WK-stand, terwijl Hamilton zijn laagste eindklassering ooit kende met de zesde plaats en 240 punten. Daarnaast heeft eerstgenoemde coureur een overwinning behaald (Brazilië) en wist Lewis voor het eerste seizoen in zijn F1-carrière geen enkele race te winnen. Nu het seizoen voorbij is, is het tijd voor een terugblik. "Ik ben blij dat ik bij dit team zit, Lewis als teamgenoot heb, heel veel heb geleerd en telkens tot de limiet werd gepusht", zo laat hij weten in de F1 Nation Podcast . "Het is niet makkelijk om teamgenoten te zijn met iemand die razendsnel en zo'n grootheid is als hij, maar het was een geweldig jaar." "We mogen erg blij zijn met het feit dat we de wereld rond reizen, in de snelste auto's mogen rijden en dat op de mooiste circuits ter wereld. Ik ben doodop nu, maar ik ben erg blij met alles."

Mercedes hoopt op titelstrijd

Er is veel om op terug te kijken in Russells beste seizoen tot nu toe, maar er is nog veel ruimte voor verbeteren. In 2022 kon Mercedes niet meestrijden voor de wereldtitel. Dit is volgend jaar natuurlijk wel het plan. "Er zijn veel positieve dingen om mee te nemen naar volgend seizoen", vervolgt Russell. "Het avontuur als team was immens, maar naar onze standaarden is het nog niet genoeg. Er is gelukkig licht aan het einde van de tunnel. Iedereen werkt erg hard tijdens de winterstop en hopelijk kunnen we volgend jaar in Bahrein de teams voor ons in het rood en blauw uitdagen", zegt hij, uiteraard doelend op Ferrari en Red Bull.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"