Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Stake F1 Team

Waarom Stake F1 in sommige landen van naam moet veranderen

Het Formule 1-team van Stake - eerder bekend als Alfa Romeo en Sauber - kan niet in ieder land de naam hanteren die het graag zou willen. RacingNews365 legt uit hoe dat komt en welke oplossing het team hiervoor heeft.

C44 Front high Stake ZHO 16 9
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Stake F1 Team

Het Formule 1-team van Sauber staat al decennialang op de grid. Enkele jaren terug kreeg het team waar Valtteri Bottas en Guanyu Zhou hun rondjes rijden de naam Alfa Romeo Racing, waar in december 2024 verandering inkwam. Inmiddels heet het team Stake F1 Team [voluit: Stake F1 Team Kick Sauber].

De nieuwe naam van het Zwitserse team zorgt echter niet alleen voor een bijzondere rebranding. Het brengt ook belemmeringen met zich mee. Stake is een gokbedrijf en niet in alle landen is reclame voor dergelijke instanties toegestaan. Teambaas Alessandro Alunni Bravi legt tijdens de presentatie van de nieuwe C44-bolide in Londen uit dat Stake tijdens een aantal races een andere naam hanteert.

"We zorgen dat we overal volledig voldoen aan de lokale wetgeving en gebruiken onze naam alleen waar dat is toegestaan. Waar gokreclame verboden is, gebruiken we een andere naam."

Alunni Bravi vertelt dat het team tijdens verscheidene races als Kick F1 Team bekend zal staan. Kick is een streamingsplatform én dochterbedrijf van Stake. Ook de chassisnaam van de bolide waar Bottas en Zhou in 2024 in rijden bevat de naam Kick: de volledige naam van de auto is de Kick Sauber C44.

Alunni Bravi: "Evenals vorig jaar is Kick één van onze belangrijkste partners. De lancering van de auto is gestreamd op Kick.com en onze chassisnaam is Kick Sauber. Op de plaatsen waar we niet racen als Stake, gebruiken we de tweede naam van het team."

Waarom laat Stake de iconische Sauber-naam links liggen?

Net zoals tijdens een groot deel van het partnerschap met Alfa Romeo, is de Sauber-naam niet betrokken in de nieuwe identiteit van het team uit Hinwill. Alleen in de chassisnaam wordt Sauber opgenomen. Op de vraag waarom Sauber niet wordt gebruikt in de restyling, antwoordt Alunni Bravi: "De naam van een Formule 1-team is afhankelijk van diverse elementen, waaronder commerciële partnerships. We hebben een nieuwe teamidentiteit, namelijk: Stake F1. We vergeten Sauber niet. We zijn de Sauber-groep en we werken met een grote groep mensen. Maar binnen de Formule 1 presenteren we ons de komende twee seizoenen op alternatieve wijze", vertelt de Italiaan.

Hij vervolgt: "Het is belangrijk voor ons. Het gaat niet alleen om het partnerschap, maar ook op de manier hoe we de F1-wereld benaderen. Een wereld waar creativiteit, innovatie en vindingrijkheid onderdeel zijn van onze marketingstrategie. We vergeten Sauber niet. We zijn de Sauber-groep. Ons team in de Formule 1 heet echter Stake F1."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning tijdens de Grand Prix van Bahrein. Zal Verstappen wederom zegevieren in Bahrein? Als de Nederlander wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse Wat nu voor Horner en Red Bull?