Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Waarom Verstappen dit jaar geen snellere maar wel een betere F1-coureur is geworden

Max Verstappen won vorig jaar zijn eerste Formule 1-wereldtitel na een zinderend gevecht met Lewis Hamilton. Dit jaar kon niemand aan hem tippen. Was hij nog sneller dan eerst? Zelf denkt Verstappen van niet, al betekent dat niet dat hij niet beter is geworden dan voorheen.

Verstappen Singapore wet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met twaalf overwinningen in achttien races tijd staat er dit Formule 1-seizoen geen maat op Max Verstappen. Na een wervelende strijd in 2021 krijgt de Red Bull-coureur dit jaar aanzienlijk minder tegenstand op weg naar de wereldtitel. Is hij simpelweg zo veel beter dan hij vorig jaar was?

"Het is lastig om te zeggen of ik dit jaar op een hoger niveau presteerde dan vorig seizoen", reageert Verstappen. "Als je terugkijkt op een seizoen denk ik altijd: wat kan ik beter doen? Je probeert in mijn optiek altijd een completere coureur te worden, maar je bent geen robot. Je maakt fouten, iedereen maakt fouten."

Verstappen ziet enkele vlakken waarop hij het dit jaar naar eigen zeggen heel goed heeft gedaan. "Het draait erom dat je die fouten probeert te minimaliseren en in sommige situaties ook de hoeveelheid risico die je neemt minimaliseert. En ja, de ene keer lukt dat beter dan de andere keer. Al met al denk ik dat dat dit seizoen wel heel goed is gegaan."

De verwachtingen waren na zijn eerste wereldtitel dan ook hoog, maar daar heeft de Nederlander geen seconde van wakker gelegen. "Na zo'n jaar als vorig jaar verwachten mensen wat meer van je. Voor mij verandert dat uiteindelijk niet echt iets. Je moet gewoon jezelf in de spiegel aankijken en je afvragen wat je beter kan doen, toch?", klinkt hij nuchter.

Niet sneller, maar wel beter

De conclusie die Verstappen zelf trekt, is dat hij dit jaar niet vanwege beter rijkunsten sneller is geworden ten opzichte van 2021. "Dit seizoen ben ik niet per se een snellere coureur geworden, want ik ben van mening dat je op dit moment in je carrière niet opeens nog twee tienden van een seconde extra kan vinden tijdens het rijden."

Wel is hij in sommige situaties wat beter geworden. Verstappen wijst daarbij op ervaring. "Het gaat allemaal om de lessen die je in de eerdere seizoenen hebt geleerd en de manier waarop je die lessen toepast."

"Dat kan je soms in sommige situaties een klein beetje beter maken, omdat je beter weet wat je op zo'n moment moet doen. Dat kan gaan over de banden, de auto of gewoon een betere kennis van een circuit", aldus de tweevoudig wereldkampioen Formule 1.

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen gaf concurrentie rijles

Wat een ronduit opmerkelijk raceweekend hebben we achter de rug! Van de wereldtitel van Max Verstappen tot de aankondiging van Nyck de Vries bij AlphaTauri. Van tractoren op de baan tot complete onduidelijkheid over de puntentelling. Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"