Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waarom Verstappen ondanks een foutje op geen enkel moment vreesde voor zijn veertiende zege

Max Verstappen kende een zeer goede race in zijn 'Maxico' en had aan het begin van de race alleen Lewis Hamilton in zijn spiegels. Er was verder weinig dreiging te bekennen, zo legt hij zelf uit na de race. Wel onthult hij een kleine fout die hij maakte bij de start van de race.

Op het Autodromo Hermanos Rodriguez boekte Max Verstappen overwinning nummer veertien van die Formule 1-seizoen. De Nederlander blikt terug op een geslaagde dag in Mexico en een bijna perfect uitgevoerde Grand Prix. "Het was voor mij weer een goede race", zegt hij tevreden voor de microfoon van onder andere RacingNews365. "We wisten dat de eerste stint cruciaal zou worden voor ons. De softbanden moesten het lang genoeg volhouden (voor een éénstopper, red.) en dat lukte ook. Ik had het aan het einde van de stint nog wel lastig, maar gelukkig was het gat naar Hamilton groot genoeg om een paar extra ronden te rijden." Na de eerste en enige pitstop voor Verstappen ging het steeds beter. "We kwamen er best vroeg achter dat we door konden rijden tot het einde. Weer een fantastische race, maar zo gaat het eigenlijk het hele seizoen al voor het team. Ik had nooit kunnen hopen op veertien overwinningen, maar ik ben ontzettend trots."

Verstappen behield leiding ondanks fout bij start

De winnende strategie was een start op de softs en daarna de race uitrijden op de mediums, iets wat voor Mercedes niet mogelijk bleek. Lewis Hamilton reed tijdens het eerste deel van de race achter Verstappen, maar na een start op mediums moest hij finishen op de harde band. Verstappen wilde met een start op de softs zijn opties open houden. "En de zachte band hield het verrassend lang vol, maar verder voelde het nooit echt alsof ik onder druk stond", legt de Red Bull-coureur uit. "Ik probeerde gewoon mijn ronden te managen en het was nog even de vraag hoe lang de mediums het zouden volhouden. Na een paar ronden voelde het echter goed en wisten we dat we het einde konden halen." Cruciaal voor de overwinning was de start van de GP van Mexico. Het is makkelijk om op het Autdromo Hermanos Rodriguez de leiding te verliezen vanwege het lange rechte stuk naar de eerste bocht en de slipstream van andere coureurs. Verstappen onthult dat hij niet alles perfect deed. "De start was cruciaal en bij deze start maakte ik een foutje bij het wegrijden. Toch was het goed genoeg." "Daarnaast hebben we een hoge topsnelheid en dat hielp ons tot aan de eerste bocht. Ik was nooit echt bang dat ze voorbij me zouden vliegen, maar als je naast elkaar rijdt, dan kan het spannend worden. Het ging echter allemaal goed", aldus een tevreden Verstappen.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen