© Porsche

Nieuwsoverzicht

Waarschijnlijk geen Porsche of andere nieuw merk in F1 vanaf 2021

07 sep. 2018 08:30 René Oudman 2 reacties
Het leek even serieus te worden: Porsche had haar activiteiten in het World Endurance Championship gestaakt, en leek zich op te maken voor een toekomst in de Formule 1. De nieuwe motorreglementen, die in 2021 in moeten gaan, leken een goed moment om in te stappen in de koningsklasse van de autosport.

FIA-baas Jean Todt liet echter weten dat het waarschijnlijk bij de huidige vier merken, te weten Ferrari, Mercedes, Renault en Honda (de laatste slechts als motorleverancier) blijft. Een herintreder - Porsche was in het verleden al actief in de Formule 1 - of een nieuw merk zal dus niet op de grid van 2021 verschijnen.

"Er was verregaande interesse van een partij", verwijst Todt in gesprek met Motorsport.com naar Posche. "Zij hebben ons verteld niet in de mogelijkheid te zijn om in 2021 toe te treden. Echter, ze willen wel graag op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen op motorisch gebied. In de toekomst zouden ze alsnog naar de Formule 1 kunnen trekken."

"Mijn prioriteit is op dit moment om de vier fabrikanten die nu aanwezig zijn, te behouden", vertelt de 72-jarige president van de autosportbond. "Het zou verkeerd zijn om de reglementen volledig overhoop te gooien om nieuwe fabrikanten aan te trekken. We zullen ook loyaal moeten zijn naar onze huidige fabrikanten."

Aan het einde van het vorige decennium waren er behoorlijk wat fabrikanten verbonden aan de Formule 1, maar in korte tijd besloten Honda, BMW en Toyota de koningsklasse te verlaten. De eerstgenoemde keerde in 2015 terug als motorleverancier, maar besloot geen eigen wagens meer te bouwen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen